„Efectivul Armatei de 80.000 de persoane nu poate să aducă liniștea unei țări bulversate de decizii politice”

Adrian Pau, deputat Pro România şi candidat la conducerea Consiliului Judeţean Timiş, se arată consternat de deciziile celor care azi conduc România în plină criză medicală.

Pau consideră că Armata, prin dotarea necorespunzătoare a celor 80.000 de angajaţi, nu poate să aducă liniştea unei ţări bulversate de decizii politice.

„Efectivul Armatei Române, de aproximativ 80.000 angajați, total neechipați pentru situația actuală și în mare parte patrioți trecuți de 40 de ani (pentru că azi condițiile din Armata Română nu mai sunt deloc atractive pentru tinerii români), nu poate să aducă liniștea unei țări bulversate de decizii politice!

Suntem membri NATO cu echipare sovietică. Mai mult, în mare parte, Armata Română este pregătită să lupte cu inamici reali și vizibili. Absolvenții armei chimice sunt în număr foarte mic azi, pentru că de-a lungul timpului de Armată s-au ocupat oameni care au văzut serviciul de gardă în excursii la diferite palate ale lumii și au considerat că nu este o armă importantă! Cred că azi, nu facem decât să expunem niște oameni fără dotarea de bază și fără un registru tactic clar. Sigur azi avem nevoie de militarii din armele geniu și construcții, care nici ei nu mai sunt prea mulți!”, exclamă deputatul Pro România.

De asemenea, Adrian Pau critică deciziile ambigue, cu pronunţat caracter politic. „Situații de acest fel nu se întâlnesc în fiecare zi și nimeni nu este pregătit să gestioneze de unul singur o astfel de criză, dar se poate face un consiliu, comitet sau cum vrem să-l numim, în care să fie antrenați oameni cu experiență de conducere medicală, administrativă, economică, militară, din toate partidele politice și din societatea civilă! În acest fel putem lua decizii pentru România, nu decizii care să nu ne afecteze politic.”, continuă Pau.

Principiul echităţii sociale, de la preşedinte, Guvern, Parlament, cu toţii salarii diminuate cu 25%

Un alt aspect pe care deputatul îl ia în considerare este reprezentat de deciziile discriminatorii pentru diferite categorii de angajaţi. Pau merge pe principiul echităţii sociale şi spune că toţi trebuie să beneficiem de acelaşi tratament, de la preşedinte, Guvern, Parlament. Aici se referă la diminuarea salariilor cu 25 %.

„Personalul din firmele private care nu au activitate intră în șomaj tehnic și personalul din administrațiile centrale și locale lucrează de acasă! Consider că cel puțin din punct de vedere al echității sociale, trebuie să beneficiem toți de același tratament. Cred că de la nivelul președintelui, Guvernului, Parlamentului, trebuie să dăm exemplu și să primim TOȚI veniturile diminuate cu 25%, până la soluționarea crizei actuale. Am mai trăit în 2009 situația în care populația a trebuit să «strângă cureaua» și cei care îndemnau la austeritate și-au bătut joc de resursele țării! Nu cred că trebuie să avem abordări discriminatorii de frică procentelor electorale!

– sugrumarea mediului de afaceri: Cât de naiv, orb, nepregătit să fii să nu realizezi că sugrumarea mediului de afaceri va avea un rezultat dezastros pentru PNL, (aflat la guvernare pentru că și-a dorit), rezultat pe care l-au avut toate partidele care au sfidat poporul român ca PSD și PDL (ascuns azi în PNL). Cu un mediu de afaceri slăbit și chiar distrus pe alocuri, România va trece din criza medicală într-o criză economică profundă!’’, încheie Adrian Pau.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/