Asociaţia Bike Attack desfăşoară în această perioadă un proiect prin care îşi propune să-i împrietenească pe tineri cu mediul înconjurător. Voluntarii speră ca prin activităţi distractive să cultive în rândul acestora grija pentru frumuseţile judeţului, tot mai afectate de nepăsarea autorităţilor, dar şi a turiştilor.
Numeroasele semnale de alarmă trase de ecologişti au rămas fără ecou, iar sănătatea mediului este în continuare o problemă în Caraş-Severin. Pentru că orele de biologie din şcoală nu prea reuşesc să insufle tinerilor o atitudine responsabilă faţă de natură, educaţia nonformală pare a fi răspunsul. La asta s-au gândit şi membrii asociaţiei Bike Attack când au iniţiat acţiunea „Voluntari pentru natură şi aventură”. „Problema abordată în cadrul acestui proiect este indiferenţa tinerilor la consecinţele negative pe care le are un comportament neadecvat din punct de vedere ecologic pe termen scurt, mediu şi lung”, a precizat Cătălin Gavrilă, preşedintele Asociaţiei Bike Attack.
Drumeţiile, escalada, mountain bike-ul, speologia şi lucrul cu corzi sunt doar câteva dintre activităţile prin care voluntarii selecţionaţi vor învăţa să iubească şi să respecte natura. „Vom profita de ocazie pentru a promova bogăţia naturală a judeţului, pentru ca tinerii participanţi să realizeze şansa pe care o avem locuind într-o asemenea regiune. În acest mod tinerii pot percepe avantajele contextului natural în care ne aflăm, dar şi responsabilităţile de protejare a mediului ce decurg de aici”, a mai spus Cătălin Gavrilă.
Tinerii care s-au alăturat proiectului sprijinit de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret vor începe mâine stagiul de pregătire.
În acest moment ne aflăm în faza de selecţia a participanţilor la stagiul de formare. Atitudinea responsabilă, formarea şi dezvoltarea spiritului de echipă, a unor abilităţi de îndemânare, a unei gândiri planificate, stimularea şi încurajarea iniţiativei, a interesului pentru cunoaştere şi dezvoltarea personalităţii sunt lucrurile pe care vrem să-i învăţăm. De asemenea, aceştia vor deveni formatori şi multiplicatori în domeniul educaţiei ecologice şi vor împărtăşi din experienţa acumulată şi către alte persoane din cercul lor social: prieteni, familie, colegi, comunitate” , Cătălin Gavrilă, preşedinte Bike Attack.
i would like to visit every day, thanks for your sharing.http://www.oculosfeminino.com