Educație pentru natură în Parcul Dendrologic Zăvoi!

po 1000x100px (3)

Puieţii şi arborii din Parcul Dendrologic de la Zăvoi, Caraş-Severin, au fost igienizaţi de o echipă formată din elevi şi profesori ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. În urma acţiunii de protejare a mediului înconjurător, toţi participanţii s-au ales cu diplome.

Acţiunea organizată de ISJ Caraş-Severin face parte din cadrul Campaniei ,,Reciclăm indiferența – MECA VERDE”, derulată prin proiectul POSDSRU – ,,Profesionalizarea carierei didactice – noi competențe pentru actori ai schimbărilor în educație din județele Caraş-Severin și Mehedinți”. 80 de profesori beneficiari ai proiectului și elevi voluntari din şcolile caraş-severinene au igienizat și întreținut puieții și arborii din Parcul dendrologic de la Zăvoi, din zona Moldova Nouă. Tinerii participanţi sunt elevi de la Liceul Teoretic ,,General Dragalina” Oraviţa, Liceul Tehnologic ,,Mihai Novac” Oravița, Şcoala Gimnazială ,,Romul Ladea” Oraviţa, școlile gimnaziale din Vrani, Răcăşdia, Ciclova Română, Forotic, Grădinari, Sasca Montană, Şcoala Primară ,,Mihailovici Traian” Ciuchici și Colegiul Tehnic Clisura Dunării din Moldova Nouă. Voluntarii au fost coordonaţi de Mugurel Bojin, șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă.

,,Împreună cu profesori şi elevi din Caraş-Severin, am muncim pentru un mediu mai curat şi am învăţat împreună să petrecem o zi deosebit de plăcută în mijlocul naturii. Pe lângă șansa de a studia specii rare, arborele de lalea sau pinul negru de Banat (pădurile de pin negru din zona Caraș-Severin fiind parte a rețelei Natura 2000) participanții la acțiunea de astăzi a campaniei MECA VERDE au realizat un adevărat transfer între generații, responsabilitatea de a proteja și conserva Parcul dendrologic Zăvoi și mediul înconjurător fiind la fel de importantă atât pentru profesori, cât și pentru copiii pe care astăzi îi educăm în acest spirit”, a declarat pentru Express de Banat Simona Stan, managerul proiectului.

DSC_0248exx DSC_0281exx

banner 1000 x 100 hd

La finalul activităţii, toţi participanţii au primit diplome din partea organizatorilor (Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraș-Severin, Agenția pentru Protecția Mediului Caraş-Severin și Ocolul Silvic Moldova Nouă). Acțiunea a urmărit atingerea obiectivului orizontal „Dezvoltare durabilă” al proiectului şi este cea de a doua de acest gen, prima fiind desfăşurată în noiembrie 2012, în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, în cadrul parteneriatului româno-belgian.

Următoarea acțiune a Campaniei „Reciclăm Indiferența – MECA VERDE” se va desfășura în luna iunie 2013, în județul Mehedinți, și va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Caraș Severin în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.

03 britannia 1000 x 100 gif