Educația în sistem online nu îi va mai lua prin surprindere pe elevii din Răcășdia

Chiar dacă nu se știe cu exactitate cum va începe anul școlar 2020-2021, în clasă sau de acasă, cert este că cei aproape 30 de elevi din comuna Răcășdia nu-și vor mai pune problema lipsei dispozitivelor IT, atât de necesare în contextul epidemiologic, ONG-urile și firmele private urmând să le asigure tinerilor echipamentele necesare, școlarii putând ține astfel pasul cu materia fără nicio piedică în privința accesului la educație.

„La nivelul comunei Răcășdia, 28 de elevi aveau nevoie de aceste echipamente pentru a putea avea acces la cursurile online. Ei bine, șase dintre aceștia au primit smartphone-uri de la un ONG urmând ca diferența să o primim de la un alt sponsor. Până când va începe anul școlar 2020-2021, eu zic că elevii nu-și vor mai face griji în această privință, singura lor preocupare urmând să fie acumularea bagajului de cunoștințe, atât de necesar pentru reușita lor în viață.”, a explicat edilul-șef al comunei de pe Valea Carașului, Mirco Ilie Lechici.

Referitor la cât de eficientă este varianta predării cursurilor folosind tehnologia modernă comparativ cu metoda clasică, șeful administrației publice locale din Răcășdia speră ca România să reușească să treacă peste situația creată de COVID-19 deoarece modalitatea tradițională de predare s-a dovedit a fi mult mai eficientă în comparație cu varianta online, însă mizează pe tehnologia modernă ca posibilitate de îmbunătățire/completare a celor predate la clasă.

„Spre deosebire de clasele a VII-a și a VIII-a, nu știu dacă cei mici se pot acomoda cu online-ul. Cred totuși că ideea clasică de predare e mai eficientă pentru că, întâmplător, eram la școală și în timp ce profesorii vorbeau cu elevii prin intermediul tehnologiei, ba se auzeau părinții care erau în jurul copiilor, ba se auzea acum scârțâia ușa prin casă. Cred totuși că modalitatea tradițională de predare este mai eficientă, însă tehnologia modernă ajută foarte mult la completarea celor predate la clasă., a mai adăugat Mirco Ilie Lechici.

Sursa foto principal: glsa.ro.