Ediția a treia a International Lugoj Art Festival propune o lună de evenimente culturale de ținută

page festival art
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cele mai importante manifestări de artă plastică contemporană din România se vor reuni, în perioada  2 – 30 aprilie 2024, sub egida International Lugoj Art Festival,  în  generoasele spații ale Galeriei de Artă din Lugoj.

După succesul expozițional din anii anteriori, International Lugoj Art Festival a ajuns  la cea de-a III-a ediție, cu sprijinul Primăriei Lugoj, Galeriei de Artă Lugoj,  Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Lugoj și d-lui Dan Tudor Truică, curator independent, fondatorul TRUICART Events Brand.

Proiectul propune publicului lugojean șase secțiuni distinctive, pornind de la pictură, grafică, tapiserie, sculptură și fotografie, manifestările fiind dublate de corespondențe muzicale prin realizarea unui concert de pian al profesoarei Eliana Zah.

Programul festivalului se deschide marți, 2 aprilie

Programul festivalului international se va deschide, marți, 2 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Galeria de Artă Lugoj, cu vernisajul expoziției de pictură Laszlo Botar. Manifestările continuă, miercuri, 3 aprilie 2024, ora 18.00, cu o altă expoziție personală de pictură Iulian Mâță.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

În data de 4 aprilie 2024, ora 18.00, lugojenii sunt invitați la vernisarea a patru secțiuni expoziționale:  expoziția de fotografie Ioana Enescu Truică, expoziția de sculptură “In memoriam Marius Bacriu“, “Maeștrii tapiseriei românești” dar și Salonul Național de Artă Plastică “Atitudini Contemporane”.

Din anul 2008 până în prezent, acesta reprezintă un eveniment cu totul special, atât prin manifestarile de artă contemporană românească, dar și prin caracterul său international, prin larga conexiune postmodernă dar și prin diversitatea artiștilor prezenți pe simezele lugojene. Ajuns la cea de a XVII-a ediţie, evenimentul a fost prezentat în peste 60 de orașe și în 120 de spații expoziționale.

Evenimentele vor fi prezentate de Daciana Vuia – directorul Muzeului Lugoj și Dan Tudor Truică – curator independent, fondator International Lugoj Art Festival.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/