Economii de 2,3 milioane de lei la lucrările din intravilanul comunelor așezate de-a lungul DJ 608

În ultima lor ședință din actualul mandat, consilierii județeni din Caraș-Severin au dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul „Ranforsarea sistemului rutier DJ 608 intravilan privind localitățile Teregova, Luncavița, Cuptoare și Crușovăț, Mehadica”.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a ținut să precizeze că, față de Hotărârea Consiliului Județean din februarie 2020, valoarea totală a investițiilor a scăzut simțitor, în urma licitațiilor care au avut loc.

„Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a organizat licitații pentru atribuirea contractelor de servicii de proiectare și execuție lucrări, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Așa s-a ajuns să obținem importante economii la buget. Spre exemplu, valoarea inițială a investiției de ranforsare sistem rutier DJ 608 intravilan, Cuptoare și Crușovăț a fost de 2,5 milioane de lei, iar în urma finalizării procedurilor de achiziții și încheierea contractelor, aceasta a scăzut la 1,6 milioane de lei, rezultând o economie la bugetul local de 883.290 de lei.”, a declarat Hurduzeu.

Economii asemănătoare s-au realizat și la Teregova, de 1,2 milioane de lei, valoarea investiției scăzând de la 3,6 milioane de lei la 2,3 milioane de lei, la intravilanul UAT Luncavița, unde investiția inițială a fost de 1,5 milioane de lei, iar după organizarea licitațiilor a scăzut la 1,2 milioane de lei, rezultând o economie de 315.000 lei. La Mehadica, economia la bugetul statului este de 330.454 lei. În total, peste 2,3 milioane de lei.

Silviu Hurduzeu a lăsat să se înțeleagă că se vor executa lucrări de reparații pe acest DJ 608, care arată ca după un bombardament, însă ele nu se vor face fără să existe proceduri legale. Banii vin atât de la Consiliul Județean, cât și de la Guvern, prin HG.