Economie de 15 milioane la Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Angajați suficienți pentru numărul de bolnavi!

Consiliul Județean Caraș-Severin nu a mai organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi din Spitalul Județean de Urgență Reșița, ceea ce a dus, la final de an, la o economie de aproximativ 15 milioane de lei!

În Consiliul Județean Caraș-Severin s-a votat rectificarea pozitivă a bugetului propriu cu suma de 4,8 milioane de lei. La capitolul Sănătate au venit 243.730 de lei, reprezentând de fapt o scădere a datoriilor de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. „Este vorba despre o compensare a cheltuielilor pe care Spitalul le are cu firmele la care are datorii și firmele respective aveau datorii la stat. Exista această prevedere legală. Am inventariat toate societățile la care Spitalul Județean avea datorii și care aveau datorii la stat. Am solicitat cazierele fiscale ale acestor societăți la toate administrațiile fiscale din țară și vreau să vă spun că nu a fost deloc o muncă ușoară. Doar două societăți aveau datorii la stat, cu acestea putem face aceste compensări, 243.730”, a explicat Silviu Hurduzeu în plenul ședinței ordinare de astăzi.

Președintele Consiliului Județean spune că, pe de altă parte, la Spitalul Județean s-a făcut și o rectificare negativă, una mult mai mare, de aproximativ 15 milioane de lei. Din declarația sa rezultă că este vorba despre o economie semnificativă rezultată în urma unei chibzuințe extreme în ceea ce privește angajările.

„Spitalul Județean Caraș Severin are în organigramă, ca orice instituție, un număr de posturi și nu toate sunt ocupate, iar când se construiește bugetul la începutul anului, se bugetează întreaga organigramă. Nu au fost organizate concursuri pentru că știți că organizarea concursurilor și modificarea organigramei se face cu aprobarea Consiliului Județean. Nu au fost aprobate concursuri tocmai pentru a vedea cum se încadrează în buget”, spune Silviu Hurduzeu.

Chiar dacă nu s-au organizat concursuri pentru ocuparea posturilor anunțate la începutul anului în organigramă, acest lucru nu a periclitat activitatea spitalului sau îngrijirea bolnavilor, dă asigurări șeful forului județean. „Dacă facem o comparație cu numărul de bolnavi și cu numărul de paturi existent în momentul actual la contractul pe care Spitalul Județean de Urgență îl are cu Casa de Sănătate, vom vedea că există o diferență, adică numărul de paturi în funcție de care este construită și o organigramă a Spitalului Județean este mai mare decât media bolnavilor pe lună pe care îi are Spitalul Județean. Deci această economie nu înseamnă că nu sunt posturi suficiente la nivelul Spitalului Județean. La numărul de bolnavi care se înregistrează la nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt suficienți salariați, însă la început de an, bugetându-se pe întreaga organigramă, evident că la sfârșit de an există această economie. În niciun caz nu s-au plătit salarii și există economie, economia rezultă din acest lucru”.

Silviu Hurduzeu este mulțumit de activitatea noului manager de la spital, Waldemar Murgu. „La nivelul spitalului este o îmbunătățire semnificativă și nu vreau să-i stric domnului director surpriza pentru că dânsul, împreună cu colegii dânsului, cu medici, asistenții din spital au făcut câteva lucruri extrem de frumoase, dar nu vreau să-i răpesc surpriza dânsului pentru că așa e corect”. Cel mai probabil, șeful Consiliului Județean s-a referit la anunțurile pe care managerul Waldemar Murgu le va face mâine, în cadrul unei conferințe de presă, susținută după 3 luni de la preluarea mandatului.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/