S-a votat: medicii se pot pensiona la cerere, la 67 de ani!

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii posibilităţii ca medicii să se pensioneze la cerere, la vârsta de 67 de ani.

Proiectul adoptat de deputați prevede modificarea art.391 alin.(1) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

„Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puţin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare”, arată articolului actului normativ adoptat de Camera Deputaților.

Pe 10 octombrie, Senatul a adoptat, ca prim for sesizat, inițiativa legislativă. Prin urmare, legea adoptată miercuri în Parlament va merge la promulgarea de către președintele Klaus Iohannis