Echipamente IT și materiale sanitare pentru elevii reșițeni

elevi,Reșița

În contextul pandemiei de coronavirus, Primăria Reșița vine în sprijinul unităților de învățământ din municipiu, astfel încât, indiferent de situație, activitatea școlară să se poată desfășura în siguranță din toamnă, iar elevii să aibă acces la procesul de învățare.

Unitățile de învățământ din municipiul de pe Bârzava urmează să fie dotate cu echipamente IT, după ce administrația locală a reușit să atragă 15 milioane de lei prin Programul Operațional Competitivitate. Mai exact, este vorba despre un număr de 7.255 de tablete pentru elevi, 534 de laptopuri pentru activitatea didactică, 534 de camere web pentru conferințe, 534 de tablete grafice pentru profesori, 100 de routere wireless și 299 de table interactive.

Tot în perioada următoare, unitățile de învățământ din Reșița vor primi și materiale igienico-sanitare, în valoare de 1.433.000 de lei, precum: măști de protecție pentru elevi și profesori, dezinfectanți pentru suprafețe, nebulizatoare pentru sălile de clase și viziere pentru cadrele didactice. În acest caz, fondurile pentru achiziționarea acestor materiale necesare școlilor, în contextul actual pandemic, au fost atrase de municipalitatea reșițeană prin Program Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Aceste proiecte se află în momentul de față în faza de precontractare și așteptăm să fim contactați pentru semnarea contractelor, după care urmează să fie făcute achizițiile. Eu sper să meargă destul de repede toate aceste proceduri, pentru ca în prima parte a anului școlar să reușim să facem achizițiile, iar materialele să ajungă cât mai repede în școli. De aceste proiecte vor beneficia 13 unități de învățământ cu toate structurile lor, deci sunt cam 19 clădiri, asta înseamnă școlile gimnaziale și liceele din municipiu.”, a declarat, pentru Express de Banat, viceprimarul Reșiței, Mădălina Chiosa.