Echipamente de protecţie împărţite localnicilor din comuna Coronini

În vederea limitării pe cât posibil a răspândirii temutului virus din China, dar mai ales pentru înlăturarea oricărui risc cu privire la sănătatea cetățenilor, angajații primăriei Coronini au distribuit la începutul acestei săptămâni măști de protecție și dezinfectant tuturor locuitorilor din comună.

„La fiecare număr de casă am distribuit câte două măști de protecție și dezinfectant. Este foarte important ca, în această perioadă, oamenii să înțeleagă că trebuie să se protejeze și să pună pe primul loc sănătatea, atât a lor, cât și a celor cu care vin în contact.”, a explicat primarul Ilie Boboescu.

Șeful administrației publice locale din Coronini spune că i-a înștiințat pe localnici cu privire la măsurile care se impun în vederea limitării și a răspândirii coronavirusului pe raza UAT-ului, la nivel local fiind constituite echipe mobile pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice sau a celor care se află în izolare la domiciliu vizavi de achiziționarea celor necesare: alimente, medicamente etc.

Referitor la persoanele aflate în autoizolare, edilul-șef a dat de înțeles că pe raza comunei pe care o conduce există 24 de astfel de cazuri, țara din care s-au întors cei aflați în autoizolare fiind Austria.

Totodată, Ilie Boboescu scoate în evidență faptul că cei izolați la domiciliu respectă autoizolarea, oamenii fiind conștienți de repercusiuni: „La noi în comună lumea este pașnică, cei întorși acasă înțelegând perfect că trebuie să respecte măsurile impuse de autorități”.