Echipa de baschet de la SCM Timișoara a primit interdicție de transferuri! Datoriile din 2015 ar putea fi imputate chiar Primăriei Timișoara!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Datoriile au prins-o din urmă pe SCM Timișoara, mai precis, pe echipa de baschet din cadrul clubului de drept public. Din cauza datoriilor acumulate în anul 2015 către foști jucători, FIBA a dictat azi interdicția de transferuri pentru echipa în alb-violet. Datoria către foștii jucători depășește 15.000 de euro, plus 7000 de franci elvețieni cheltuieli de judecată! În ultimă instanță, datoria poate fi imputată chiar primăriei.

Cei care au reclamat salariile neplătite sunt patru din cei șase străini aduși la echipă în vara lui 2015: Kyle Shilloh, Hristo Nikolov, Derrick Low și Nenad Milosevic. Reprezentați de Sabin Gherdan, cei patru au câștigat procesul la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic (BAT) din Elveția. Clubul a câștigat timp, deoacere a contestat sentința BAT la Tribunalul Federal Elveția. Cele două recursuri le-au fost respinse, iar FIBA a cotat interdicție de transferuri asupra clublului, ceea ce înseamnă că până se ridică sancțiunea, clubul nu mai poate aduce jucători ale căror cărți verzi vin din campionate străine. Clubul riscă și interdicția dreptului de participare în cupele europene, dar și amenzi.

Reprezentantul jucătorilor vrea să ceară o astfel de amendă săptămână viitoare. „Astăzi, FIBA a decis să aplice prima sancțiune, și anume interdicția de a mai efectua transferuri. Astfel, începând cu data de 15 noiembrie 2018, atât SCM Timisoara, cât şi BC Timisoara sunt interzise la transferuri internaționale. Ataşez cele două decizii FIBA. E doar primul pas. Dacă conducerea clubului nu vine cu o soluție rapid, săptămâna viitoare vom solicita FIBA să aplice o amendă pecuniară pentru a constrânge clubul să onoreze cele două decizii BAT și, în același timp, să înțeleagă că este vorba de o situație sensibilă ce trebuie tratată foarte serios de către aceștia”, spune Sabin Gherdan, reprezentantul legal al celor patru jucători.

untitled design set 970x90 px

Între timp, pentru a amâna executarea plății, clubul are un proces la Tribunalul Timiș. Următorul termen este în 4 decembrie, dar șansele de câștig sunt aproape nule. Cei patru jucători ar putea executa chiar Primăria pentru datorie, întrucât SCM Timișoara este o entitate de drept public ce aparține de PMT. „Ne gândim și să executăm Primăria, deoarece clubul SCM nu are conturi bancare proprii, și aparțin de Primăriei Timişoara”, ne-a declarat Sabin Gherdan. Cei de la SCM Timișoara nu doresc să facă momentan declarații și spun că o vor face săptămâna viitoare, după ce primesc documentele de la instanță.

Sursă foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/