(E) Trebuie să scăpăm țara din mâinile PSD! Niciodată nu a fost mai simplu! România înainte! [FOTO]

Liberalii din Caraș-Severin și-au făcut cunoscuți candidații pentru parlamentare pe care i-au prezentat în totală antiteză față de cei ai PSD, partid care defilează cu penalii Liviu Dragnea sau Victor Ponta!

Casa de Cultură din Reșița a fost duminică neîncăpătoare cu ocazia lansării candidaților PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, lucru constatat și de primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, care i-a sugerat edilului reșițean Nelu Popa să ridice un edificiu mai mare. Prezentarea oficială a Valeriei Schelean și a lui Adrian Dacica, pentru Camera Deputaților, și a lui Marcel Vela pentru Senat, candidații pe pozițiile eligibile de pe listele PNL Caraș-Severin, s-a făcut în prezența Alinei Gorghiu, președintele PNL, dar și a altor invitați. Unii, invitați surpriză, cum e cazul Tudoriței Nicula, pesedistă de-o viață care nu se mai identifică în prezent cu nimic din tabără social-democrată. A identificat în schimb multe puncte comune în principiile și proiectele liberalilor, astfel că li s-a alăturat acestora.

PSD-ul a jefuit țara în toate felurile posibile!

Primarul Robu, scurt și dintr-o bucată, a deschis seria discursurilor politice și a explicat sălii entuziasmate ce trebuie să se întâmple în opinia sa în 11 decembrie. „Trebuie să scăpăm țara din mâinile PSD! Prezența la vot este esențială! Dacă reușim să asigurăm o prezență bună nu avem cum să nu câștigăm alegerile. Este evident că niciun partid nu o să facă peste 50 la sută, dar în jurul nostru va trebui să se constituie majoritatea parlamentară, astfel încât noi să dăm viitorul guvern al României, condus de premierul Dacian Cioloș. Ne recomandă programul nostru de guvernare, cu lucruri concrete, cu lucruri realiste și ne recomandă oamenii cu care vrem să punem în aplicare programul de guvernare. Ieșim în față cu oameni care au realizări, care sunt corecți și cinstiți. PSD-ul a jefuit țara în toate felurile posibile. Noi nu avem pe liste oameni ce au probleme cu justiția, a afirmat Robu, care și-o dorește pe Alina Gorghiu președinte al Senatului din 11 decembrie încolo.

 

Adrian Dacica, profesor și antrenor emerit de lupte, candidat de pe poziția a doua pentru Camera Deputaților, vrea să obțină performanțele din sport și în politică, în Parlament. Nu a vorbit prea mult, nu o face de obicei, dar dacă în Parlament va reuși măcar jumătate din performanțele sportive, atunci cu siguranță pentru toată lumea prezența sa la București ar fi un mare câștig. Voi fi mereu alături de oameni și nu mă voi schimba niciodată! Am să fiu același Adi Dacica, cel care a știut să asculte gândurile, păsurile și va încerca să rezolve toate problemele. Singurul proiect viabil pentru România este platforma program a lui Dacian Cioloș!”, a dat Dacica asigurări.

Criterii de performanță, de profesionalism, de competență

Valeria Schelean, parlamentarul de Caraș-Severin cu cea mai bogată activitate în actualul mandat, a subliniat faptul că PNL s-a adaptat dorințelor și nevoilor românilor, că s-a lepădat de toți cei care au avut probleme cu legea și că în 11 decembrie are pe listele cu candidați numai cu profesioniști. Suntem singurul partid care am înțeles mesajul străzii, al oamenilor care au spus că vor o altfel de Românie, altfel de politicieni, al oamenilor care vor o reformă. De aceea am venit cu niște criterii și principii. Am respectat la întocmirea listelor cu candidați decalogul integrității pe care l-a adoptat PNL-ul în 2015, dar și criteriile de performanță, de profesionalism, de competență. Avem candidați de valoare, oameni care au performat în mediul privat, oameni care au făcut și administrație publică de foarte mare calitate, dar avem și oameni care s-au implicat politic mai de curând, cum e colegul meu, Adrian Dacica. PNL a înțeles că oamenii s-au săturat să audă promisiuni și să legifereze iluzii, tocmai de aceea progamul lui Dacian Cioloș este singurul realist, care vrea să aducă bunăstare tuturor românilor, a afirmat Valeria Schelea, prima propunere a PNL Caraș-Severin pentru Camera Deputaților.

Caraș-Severinul e un județ necăjit!

Pentru Marcel Vela e o mare onoare și un privilegiu să fie candidat pentru funcția de senator de Caraș-Severin. Aș dori, așa cum timp de 12 ani am încercat să fiu un altfel de primar, în următorii patru ani, ca senator, aș vrea să fiu un altfel de parlamentar. Dincolo de activitatea parlamentară, dincolo de implementarea unui program de guvernare, îmi doresc, visez să reprezint Carașul în Parlamentul României. Acum șase luni am avut ocazia să cunosc fiecare zonă, fiecare localitate, fiecare comună, fiecare sat, fiecare oraș sau poate cartier și am realizat că acest județ, dincolo de faptul că e binecuvântat, e un județ necăjit, un județ care a fost prost administrat atât de multă vreme”, a spus liderul PNL Caraș-Severin. Acesta a garantat că tot ce a promis acum șase luni, în campania de la alegerile locale, va face alături de colegii lui, de parlamentarii de Caraș-Severin, primarii, consilierii județeni și consilierii locali, în următorii patru ani, ca senator.

România înainte sau România stagnării?!

Alina Gorghiu, care va candida în județul Timiș pentru un loc în Senat, mizează pe faptul că românii nu se vor mai lăsa păcăliți. Și asta pentru că au în față două exemple clare, au posibilitatea să se convingă singuri cine sunt candidații PNL și cine sunt cei pe care PSD vrea să-i trimită în Parlament. „La Caraș-Severin PNL are o listă pentru care am tot respectul și am toată încrederea că va fi o listă câștigătoare, o listă care să facă diferența în data de 11 decembrie în fața competitorilor de la PSD. Misiunea noastră nu e ușoară, dar nici imposibilă. Sunt convinsă că știm diferența care se face în 2016. Noi îl avem ca propunere pentru prim-ministru pe Dacian Cioloș. E o alegere care înseamnă dezvoltare, onestitate, creștere economică în 2016 de 6 procente. În partea cealaltă avem în PSD care îl are ca prim-ministru pe nimeni altul decât marele baron de Teleorman, Liviu Dragnea, omul care a făcut din Teleorman în ultimii 26 de ani un pol al sărăciei. Omul care patronează un PSD ce și-a făcut de 26 de ani un slogan din numărul de ajutoare sociale pe care le dă electoratului dependent. Noi propunem o Românie în care oamenii să aibă bunăstare, să se bucure de salarii mai bune nu numai în perioada de campanie electorală. Niciodată nu a fost mai simplu să faci o alegere politică. Votezi un om onest sau un condamnat. Votezi o Românie înainte sau o Românie a stagnării. PNL nu a avut niciodată o listă de candidați mai bună, mai curată, mai profesionistă și mai integră ca acum. Oamenii ăștia au diplome obținute pe bune!”, a spus președintele PNL.

Alina Gorghiu a mai vorbit despre un obiectiv al liberalilor, și anume, despre recredibilizarea Parlamentului, care astăzi ar fi la cea mai joasă cotă de credibilitate, lucru pe care nu l-ar putea face PSD-ul.