(E) PND s-a aliat cu liberalii! „Cu dreapta se lucrează mult mai ușor!”

În plină campanie electorală, filiala cărășeană a Partidului Național Liberal anunță că se bucură de susținerea unei formațiuni mici, dar importante. Este vorba despre un protocol de colaborare semnat cu Partidul Național Democrat.

Încă de la începutul lunii octombrie, la nivel național se vorbea despre o susținere din partea PND, direcționată spre PNL. La acea dată, deputatul PNL Mihai Voicu anunța că partidul a semnat un protocol de colaborare cu formațiunea lui Daniel Fenechiu, PND. De atunci se știa că cele două partide îşi vor uni grupurile parlamentare şi vor susţine în teritoriu candidaţii PNL. Protocolul a fost confirmat astăzi și în Caraș-Severin. Într-o conferință de presă, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a declarat că partidul său se bucură de susținerea democraților în această campanie. „Dorim să vă anunțăm că PND este într-un protocol de colaborare cu PNL la nivel național, protocol de colaborare care, într-o consecință logică, politică și electorală evident că se implementează și la nivel local. Reprezentanții Partidului Național Democrat au avut amabilitatea să poarte cu noi o discuție constructivă legată de tot ce înseamnă strategie electorală și susținere în această competiție”, a afirmat Marcel Vela.

Președintele filialei cărășene a Partidului Național Democrat, Ion Amariei, susține că a ales să susțină dreapta, pentru că lucrurile se fac mai bine cu această parte. „Acest protocol a ajuns să se implementeze și la nivel de județ și vrem să facem lucrurile cu dreapta, nu cu stânga, pentru că se lucrează mult mai ușor. Sunt unii care ar vrea să mai facă lucruri și cu stânga, dar nu le faci atât de bine ca și când le-ai face cu dreapta”. Amariei susține reîntregirea familiei și spune că trebuie acționat în așa fel încât tinerii să nu mai părăsească țara, ca și când statul ar fi în plin război, făcând o comparație cu Siria. „Cunoaștem că sirienii au război în țară și părăsesc teritoriul țării lor. Noi nu avem război, dar tinerii noștri, medicii noștri se duc să câștige o pâine în Europa. Rămân familii îndurerate, părinți, copii, care nu sunt întregi. În România este bine ca toate structurile să pună foarte mare bază pe reîntregirea familiei”.

Printre susținătorii protocolului de colaborare este și doctorul Teodor Staiu, preşedintele filialei Caraş-Severin a Centrului Creştin „Smirna”. Acesta spune că își pune speranța în candidatul PNL la Senat, Marcel Vela, pentru susținerea proiectelor sociale. „Dorim să mergem pe proiecte de protecție socială și sunt convins că domnul președinte, dacă Dumnezeu îl ajută să ajungă acolo, va susține în mod deosebit aceste probleme cu care ne confruntăm. Știm că Reșița este printre primele din țară la depopularizarea orașului, problema forței de muncă, problemele medicale sunt groaznice, acum vin de la serviciul de Oncologie al Spitalului Județean unde un singur medic oncolog răspunde de aproape 12.000 de bolnavi de cancer. Este strigător la cer ce se întâmplă și în sănătate, în protecția socială, în mod deosebit și am toată încrederea că un suflet sensibil, ca al domnului președinte, dacă va ajunge acolo, va contribui puțin la schimbarea legilor foarte stufoase, foarte absurde, care nu ajută deloc populația Românie”.