E o bâjbâială totală! Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban!

Sute de mii de români au fost amendați din cauza indeciziilor sau a deciziilor contradictorii luate de Guvernul Orban în timpul stării de urgență cauzată de pandemia COVID-19, în timp ce măsurile pentru repornirea economiei și pentru reîntoarcerea la viața de dinainte de criză sunt puține și deloc încurajatoare. În consecință, Pro România anunță căderea Guvernului votat sub presiunea amenințării coronavirusului!

Deputatul Ion Mocioalcă a atras atenția asupra măsurilor insuficiente și deloc liniștitoare pentru ceea ce va urma în România după pandemia COVID-19. Totodată, secretarul general Pro România a subliniat că actualul guvern, care este de fapt vechiul Guvern Orban, a trecut de votul din Parlament după ce fusese demis prin moțiune de cenzură, doar pentru că miniștrii liberali s-au plâns că nu pot lua decizii importante din postura de interimari. Odată ce coronavirusul nu va mai fi la fel de amenințător, soarta Guvernului Orban trebuie readusă de urgență în discuție, spune parlamentarul de Caraș-Severin.

„Ați văzut ce facem acum cu școlile?! E o bâjbâială totală. Să vedem ce facem măcar cu clasele terminale, clasa a VIII-a și clasa a XII-A. Trebuie doar să ne inspirăm din deciziile unor țări cu experiență, care ne spun că se poate promova un an școlar cu notele care s-au luat până în martie”, a declarat Ion Mocioalcă.

Opoziția face deja calcule pentru demiterea Guvernului liberal, dar se iau în calcul și mai multe moțiuni simple împotriva unor anumiți miniștri, care s-au dovedit a fi total depășiți. Și sunt destui!

„Deciziile guvernamentale chiar nu conving pe nimeni și, de aceea, cred că dacă Parlamentul, care le-a dat credit printr-un vot cvasiunanim doar pentru că intram într-o perioadă de criză, ca să avem un guvern stabil când spuneau că nu pot lua decizii pentru că sunt interimari, după această perioadă, ar trebui să discute despre o moțiune de cenzură pentru că nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor populației și nici al așteptărilor noastre”, a mai comentat Mocioalcă.