(E) Ionuț Chisăliță: „Creşterea salariului cu 56% și acordarea tichetelor de vacanţă sunt măsuri de bun simț!”

Partidul Social Democrat a luat în timpul guvernării Ponta o serie de măsuri care au venit în sprijinul cetăţenilor. Ionuț Chisăliță, prima propunere a PSD Caraș-Severin pentru Senatul României, amintește doar câteva: acordarea de burse pentru medicii rezidenţi, reîntregirea salariilor tăiate de Guvernele Boc-Ungureanu şi acordarea de creşteri salariale consistente.

Pentru a întări instituţiile statului, pentru a creşte eficienţa lor funcţională şi a reface relaţia cu cetăţenii este esenţial ca sistemul instituţional să intre cu prioritate într-un proces de reconfigurare. „Obiectivul central îl reprezintă categoria bugetarilor şi aici mă refer la legea salarizării unitare, lege care a fost negociată în perioada guvernării Ponta cu sindicatele şi societatea civilă şi care a fost abandonată de actualul Guvenr Zero Julien”, a declarat Chisăliță.

Baner CHISALITA

Alte priorităţi ale social-democraților pentru următorii patru ani ar fi:

  • Creşterea salariului cu 56% în etape începând cu anii 2017, 2018, 2019

  • Acordarea pentru fiecare bugetar a unui tichet de vacanţă la valoarea salariului minim pe economie

  • Bonusuri de 5% pe fiecare instituţie bugetară la nivelul cheltuielilor pe personal.

Programul de guvernare este expresia unei viziuni privind viitorul României ca stat puternic şi va fi susţinut de o strategie naţională de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Propunem aşadar o bună guvernare, care să redea românilor speranţa, demnitatea şi mândria de a trăi în ţara lor. Acestea nu sunt «pomeni electorale», cum spun liberalii, ci măsuri de bun-simţ, a mai spus Ionuț Chisăliță, candidat PSD Caraș-Severin pentru Senat.