„E garantul echilibrului! Prin intrarea în cursa pentru Cotroceni, România face încă un pas esenţial spre normalitate!”

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a fost desemnat, astăzi, candidatul PMP la alegerile prezidențiale, o decizie apreciată de liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici.

„Eu și colegii mei din filiala Caraş-Severin a PMP îl susţinem cu toată convingerea pe Theodor Paleologu, un diplomat de excepţie şi un politician remarcabil al României, un intelectual cu o educaţie deosebită. Candidatura la Preşedinţia României este o responsabilitate enormă, însă Theodor Paleologu este un garant al echilibrului, iar prin intrarea în sursa pentru Cotroceni, România face încă un pas esenţial spre normalitate!”, a comentat Popovici.

Theodor Paleologu a declarat că dacă USR-PLUS ar fi venit cu un candidat mai bun nu ar fi ezitat să îl susțină, însă nu e cazul. El a adăugat că l-ar pune pe Dan Barna pe un post de ministru, pentru că e un tip „simpatic”. „Pe mine m-a convins Barna să candidez. Dacă ar fi fost Cioloș nu aș fi candidat. Viața mea e dedicată casei, fundației, cursurilor. O să mă întrebați ce m-a apucat. Dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS nu aș fi ezitat să îl susțin, dar nu e cazul. Nu aș vrea să se supere Dan Barna. Oricând l-aș numi pe un post de ministru, dar e important pentru președinte să cunoști Constituția, să ai o bună experiență internațională și diplomatică. Poate o va dobândi, sunt dispus să îl ajut.”, a declarat Theodor Paleologu, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat pe cine ar alege în turul doi între Klaus Iohannis și Dan Barna, prezidențiabilul PMP, a afirmat: „Între doi sibieni înalți nu prea știu ce să răspund, că seamănă foarte mult. Unul nu spune nimic, celălalt are referințe interesante, a văzut niște filme. La nivel personal îmi e mai simpatic Barna, e un om cu care poți sta să bei o bere. L-aș numi ministru pe Dan Barna. Cât despre Iohannis cred că este legat de Sibiu și e bine să ținem cont de ce își dorește omul. A făcut un lucru, a ținut piept PSD. Dar la un nivel intermitent. Din 2016 spun în mod constant că primii doi ani au fost ani de greșeli care au dus la victoria PSD”.