Comisia Europeană detonează bomba în cazul Caracal! Alexandra putea fi localizată, tehnologia e disponibilă încă din 2014!

„România putea avea localizare prin 112, cu acuratețe de sub 100 de metri, pentru victimele care apelează serviciul de urgență”, este concluzia trasă de medicul timișorean Raul Pătrașcu, din răspunsul primit în urma unei sesizări făcute la Comisia Europeană!

Raul Pătrașcu, medic și membru PNL Timiș, a sesizat Comisia Europeană, în cazul Caracal, cu privire la faptul că Alexandra nu a putut fi localizată după ce a sunat la 112. „Am făcut o sesizare în baza Directivei UE 2002/22/EC, articolul 26, alineatul 5, care prevede clar că operatorul trebuie să localizeze, rapid și cu acuratețe, victima și să transmită locația către personalul de urgență”, a explicat acesta.

Răspunsul oficial al Comisiei arată că România a raportat, anual, că poate localiza victimele, însă pe o arie cuprinsă între 4 și 16 kilometri pătrați. În Marea Britanie, de exemplu, a fost implementată, încă din 2014, o nouă tehnologie numită Advanced Mobile Location. Aceasta folosește rețeaua UE de stateliți, Galileo și semnalul WiFi unde este cazul. În anul 2018 a fost lansat și programul Help112, din care România nu a făcut parte, dar prin care noua tehnologie putea fi accesată cu ajutorul fondurilor europene. 

„Alexandra putea fi localizată cu acuratețe, precum și alte probabil zeci de victime de care nu auzim, căci nu ajung în media. Nu este, însă, obligată să facă parte din această rețea până la intrarea în vigoare a noilor reguli UE, adică în 2020. Alte șapte țări au câștigat deja un proiect prin care implementează aceasta tehnologie pe bani europeni. De exemplu, Ungaria. Aici e vorba doar de voință, nu de lipsă de bani sau posibilități”, a mai adăugat Raul Pătrașcu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/