„E foarte grav că există oameni politici care fac asemenea acte de influență!”

Dosarul permiselor de portarmă obține pe șpagă sau ca urmare a traficului de influență atrage reacții dure din partea deputatului de Caraș-Severin, avocat Valeria Schelean-Șomfelean. 

Parlamentarul liberal subliniază gravitatea faptelor și consecințele care înseamnă pierderi de vieți omenești și vătămări corporale foarte grave, dar totodată atrage atenția asupra preocupărilor unor politicieni. Săgețile otrăvite sunt trimise de Valeria Schelean-Șomfelean în special către fostul de acum prefect Matei Lupu și liderul social-democrat din Bocșa, Mirel Pascu. Cei doi sunt învinuiți în dosarul instrumentat de DIICOT Caraș-Severin și plasați sub control judiciar. „Cred că lucrurile vor ieși la iveală. Toate faptele de natură penală în România care au ajuns să fie sesizate fie prin autosesizare, fie printr-o altă formă de sesizare la organele de cercetare, trebuie să găsească în final un răspuns. Eu cunosc persoanele despre care s-a făcut vorbire în acest dosar, mi se pare foarte grav faptul că oameni politici care au ajuns la un anumit nivel în statul român fac astfel de acte de susținere a intereselor unor persoane care nu sunt în stare să-și obțină pe căi legale un permis de portarmă. Orice persoană care trebuie să susțină un examen pentru dobândirea dreptului de a folosi o armă trebuie să o facă prin forțele proprii ale acelui candidat. Mi se pare foarte grav că există oameni politici care fac asemenea acte de influență!”, a comentat deputatul PNL. 

În spațiul public au fost vehiculate și numele lui Ion Mocioalcă și Mihai Fifor că ar avea legătură cu dosarul în care au fost arestate preventiv cinci persoane. Cei doi politicieni au fost băgați la înaintare de una dintre persoanele vizate de anchetă ca act de influență asupra conducerii IPJ Caraș-Severin. Nicio altă implicare, nicio acuzație! „Poate că în cazul unora doar a fost folosit numele lor pentru a genera sau induce ideea de influență la nivel local. Nu vreau să mă pronunț, nu cunosc actele din dosar, însă e foarte grav că politicienii se implică în astfel de situații. Nu cred că există nicio excepție de a fi tras la răspundere, inclusiv persoane care au funcții politice!”, a mai spus Valeria Schelean-Șomfelean.