„E foarte enervant să vezi reacții atât de rupte de realitate!” Robu continuă războiul cu Garda de Mediu!

Saga războiului rece dintre primarul Timișoarei și Garda de Mediu continuă cu ofensiva edilului. După ce instituția a amendat Primăria pentru un copac secular tăiat lângă Colegiul Tehnic „Emanoil Ungureanu”, Robu le arată pisica și le spune că, odată ce puterea se va schimba, va avea grijă să fie dați afară răuvoitorii!

Primarul Timișoarei spune că acel copac a fost tăiat deoarece străpungea cu rădăcinile țevile de gaz din zona centrală. „E foarte enervant să vezi reacții atât de rupte de realitate, cum că tu ai ceva cu copacii, când tu de fapt plantezi mult mai mulți copaci! Este inadmisibil ce face această instituție. Noi am tăiat un copac pe lângă Electromotor care, pe de o parte, era crescut în mijlocul trotuarului, pe de alta, – avem documente de la gaz! -, era crescut peste rețeaua de gaz și reprezenta un pericol. Rădăcini puternice străpungeau conducta de gaz dacă îl mai lăsam. Noi plantăm un întreg aliniament acolo”, a spus Robu, care se laudă că a plantat peste 300 de copaci.

Edilul sugerează că dacă PSD va cădea și PNL va ajunge la putere, cei de la Garda de Mediu vor avea de suferit. „Am trecut ieri prin sudul orașului, am simțit iar mirosul acela înțepător. Oare când se vor rezolva aceste situații, odată cu schimbarea politică? Că schimbarea politică va avea consecințe și mai jos! Nu putem lăsa niște oameni de rea-credință, care își bat joc de acest oraș. Ați văzut vreun comunicat al acestei instituții, Garda de Mediu, că este singura abilitată… Vreodată ați văzut vreun comunicat în care să se spună că societatea cutare poluează, a fost sancționată cu atât, nici nu mă interesează sancțiunea, ci că i s-a fixat termen să rezolve problema! Dacă merge un primitiv să pună undeva niște gunoaie și cineva face o sesizare, Garda de Mediu nu se interesează când a fost pus acel gunoi, dacă a avut firma de salubritate timp să-l ridice, imediat amendează Primăria”, a mai precizat Robu.