(E) Emanuel Dănilă: „Bocşa poate renaşte! Cu disciplină, muncă, responsabilitate și respect reciproc!”

Emanuel Dănilă, candidatul PNL pentru Primăria Bocşa, este un antreprenor care de 25 de ani are diverse afaceri de succes în oraș, iar în următorii patru ani intenționează să-și pună toată experiența și priceperea în slujba bocșenilor. Lui, personal, nu-i lipsește nimic, însă neajunsurile celor din jur și situația orașului l-au determinat să se implice în administrația publică locală. E un om nou pe scena politică, vine din mediul de afaceri, unde a rezistat în ciuda presiunilor politice și a tentațiilor oferite de grupurile de interese. A dovedit că se poate și fără a da mâna cu cei interesați de propriile buzunare și mai puțin de oamenii care le-au acordat votul. La fel o poate face în următorii patru ani din postura de primar al Bocșei.

„Aş dori să fac pasul spre administraţia publică, unde, alături de echipa mea, de PNL, doresc să schimbăm mentalitatea, să ne îndreptăm cu adevărat atenția spre cetăţean. Nu am făcut politică niciodată, dar am avut mereu  o simpatie pentru PNL. Unii membri de până acum ai PNL Caraş-Severin m-au ţinut însă departe de acest partid, aşa că, iniţial, vroiam să candidez independent, dar s-a ivit această ocazie, a venit propunerea de a candida pentru PNL şi eu am acceptat-o, cu anumite condiţii, desigur. Aveam o obligaţie morală faţă de locuitorii Bocşei. De asta am acceptat această candidatură, a explicat Emanuel Dănilă, Manu, cum îl cunosc bocșenii.

manu danila si vela

Înainte de a putea vorbi despre o administrare corectă și eficientă a banului public, Manu Dănilă susține că trebuie rezolvate câteva probleme generale la ora actuală în România, fără de care e foarte greu să așezi un oraș pe harta civilizată a Europei. Hartă pe care în anul 2016 nu ai ce căuta dacă nu ai apă, canalizare sau stație de epurare!

„Am rezistat în afaceri, spune Manu Dănilă, într-un domeniu foarte concurenţial, cu multe presiuni şi corupţie, fapt care este caracteristic şi scenei politice. Tocmai de aceea cred că dacă am reuşit în afaceri voi reuşi să reformez şi clasa politică, să elimin corupţia şi minciuna. Cred că acesta este modelul şi în politică. Pe fluturaşii noştri de campanie exact asta am şi scris: muncă, responsabilitate şi respectul reciproc! Sunt trei elemente de bază care, de fapt, constituie un comportament echilibrat”.

În opinia liberalului, marile probleme ale orașului ar fi lipsa de organizare şi disciplină, transparenţa publică, mai ales în cheltuirea bugetului local, pentru că banul public s-a cheltuit total nechibzuit ani la rând. Dar are soluții și viziunea necesară pentru ca Bocșa să se dezmorțească, oamenii să ridice din nou capul din pământ și să vadă un viitor frumos, nu ca până acum, fără de speranță. „Bocşa este un fost oraş industrial, dar acum putem dezvolta şi promova turismul, putem reface zonele de agrement din oraş și adăuga micile servicii care lipsesc din oraș. Fără corupţie, antreprenorii vor veni mult mai uşor la Bocşa. N-au venit până acum pentru că li s-au cerut sume de bani, s-a promovat interesul personal al primarului, nu interesul locuitorilor. Şi eu, în foarte multe probleme, m-am lovit de acest flagel al corupţiei, de multe ori mi s-au impus tot felul de lucruri şi probleme, fie că vorbim de administraţia locală sau cea judeţeană. Dacă nu stimulăm antreprenorii, nu avem nicio şansă. Dacă ajung primar, le garantez oamenilor transparenţă, iar antreprenorilor o simplificare a birocraţiei, ca să poată să-şi dezvolte afacerile. Credem că vor veni foarte mulţi investitori, căci vom realiza un mediu prielnic pentru asta! Asta vrem noi pentru Bocşa! Vrem o piaţă concurenţială a muncii, asta e cheia dezvoltării oraşului, a creşterii nivelului de trai al locuitorilor. Creşte calitatea produselor, scad preţurile, câştigă cetăţenii! Bocşa poate renaşte, doar că trebuie disciplină și respect reciproc. Nu îi voi dezamăgi, le promit bocşenilor asta!”, a mai afirmat candidatul PNL pentru Primăria Bocșa.

manu danila bocsa

Manu Dănilă e liderul de care Bocșa are atâta nevoie, are o gândire analitică, o viziune corectă și știe ce e spiritul de echipă, toate acestea fiind ușor de observat în evoluția sa de antreprenor. A reușit în afaceri pentru că a știut întotdeauna să-și aleagă foarte bine oamenii, a construit adevărate echipe. Tot în echipă vrea să lucreze și în Primăria Bocșa, unde își dorește cât mai mulți tineri, cu altă viziune, cu alt entuziasm decât au manifestat oamenii din administrația publică în ultimele două decenii: „Am o echipă de tineri cu viziune, necorupţi. E timpul tinerilor să decidă soarta orașului! Ideea de bază este să construim împreună viitorul oraşului. Ne dorim şi o majoritate în consiliul local, pentru a putea promova mai uşor ideile noastre pentru Bocşa!

manu danila