De Ziua Copilului, se inaugurează o bază sportivă în Bocșa

Prima ediție a manifestării sportive in memoriam „Cupa prof. Ioan Lepși” la fotbal va readuce iubitorii sportului în recent renovata bază sportivă din zona Velicsek a orașului Bocșa.

Întrecerea are loc pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, cu începere de la ora 10, fiind așteptate echipe de la mai multe instituții de învățământ din Caraș-Severin: Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială Nr. 2 din Bocșa, Centrul pentru Educație Incluzivă „Christiana” Bocșa, Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa, Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița și Școala Gimnazială Măureni.

„Fiecare localitate are oameni cu care se mândreşte, oameni care fac cinste comunităţii, dar şi oameni care sunt modeşti, muncitori şi devotaţi meseriei lor, meserie care de fapt este ridicată la statutul de artă, făcută mai ales cu pasiune, cărora comunitatea nu le-a mulţumit încă. Cei din urmă nu sunt întotdeauna recunoscuţi, în timpul vieţii, la adevărata lor valoare şi de aceea noi, cei care suntem urmaşi, trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului! Unul dintre aceşti oameni, devotat meseriei sale, cea de dascăl, care a servit comunitatea zeci de ani, cu rezultate notabile în domeniul său de activitate, sportul, cel care a coordonat echipe şcolare de fotbal, handbal, atletism, sanie etc. din oraşul Bocşa, a fost şi profesorul Ion Lepși. Originar din Valea Almăjului, dar trăitor pe Valea Bârzavei, a fost un model de urmat de către generaţii întregi de elevi bocşeni”, a spus Dan Liuț, directorul Casei Orășenești de Cultură Bocșa, care are în administrare baza sportivă Velicsek.

Competiția de fotbal în memoria regretatului profesor Ion Lepși este organizată de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa, Casa Orăşenească de Cultură, cu sprijinul membrilor familiei Lepşi, dar şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.

„Manifestarea sportivă se va desfăşura cu prilejul Zilei Copilului la nou renovata bază sportivă din zona Velicsek (amenajată în spatele Casei Orăşeneşti de Cultură din cartierul Bocşa Montană), cea care a fost cea de-a doua casă a celui omagiat. Au fost refăcute covorul asfaltic, tribuna și avem și nocturnă. Noi am recepționat lucrarea la începutul acestei săptămâni și putem spune că vom avea parte de inaugurare chiar la competiția de pe 1 iunie. Micii sportivi vor fi recompensaţi cu diplome, medalii şi cupe oferite de către organizatori. Vă aşteptăm alături de noi să încurajăm sportul în şcoli, să ne bucurăm de fair-play-ul oferit de micii fotbalişti, să fim alături de ei la sărbătoarea lor, dar mai ales să cinstim memoria unuia dintre cei mai cunoscuţi profesori de sport din Bocşa, profesorul Ion Lepşi”, a mai precizat Dan Liuț.