Dușmanul echipei Guardiei Rosso-Nera, noul președinte din Valea Domanului!

Oportuniștii din Valea Domanului s-au mai dezbrăcat o dată de caracter și salută cu capul plecat, despre care se spune că sabia nu-l taie, instalarea lui Viorel Lolea în fotoliul de președinte al CSM Școlar! Asta, după ce era atacat dur de aproape toată suflarea roș-neagră, pe motiv că, din postura de șef AJF, face tot felul de ilegalități astfel încât Voința Lupac să promoveze în Liga a III-a!

Florea a ales să plece singur de la șefia Școlarului decât să fie înlocuit după ce rezultatul meciului din 5 iunie n-a ieșit așa cum mizase și cum jucase în campania electorală. Alături de aproape toți ceilalți din curtea lui “Mircea Chivu”! Pentru înlocuirea lui s-au avansat două variante: Cristian Bobar, omul susținut de galerie, și Viorel Lolea, care se bucură de suportul liberalilor din Consiliul Local. Doi oameni de fotbal tineri, care au bifat deja destule lucruri frumoase în carierele lor. Bobar s-a aflat mult timp în pole-position, dar situația s-a schimbat cu 180 de grade. În anturajul liberalilor se vorbește că de vină ar fi fost pretențiile financiare exagerate pe care le-ar fi avut Bobar. Plecat la Deva, să poarte discuții cu echipa locală, Bobar nu a dorit să comenteze prea mult, dar a spus cu un gust amar că în niciun caz nu banii au fost problema, că acasă ar fi revenit pentru altceva, nu pentru bani. Ca atare, Viorel Lolea a devenit favorit. Odată cu această schimbare a favoritului pentru funcția de președinte, s-a schimbat și optica suporterilor și a celor de la club. Dar asta nu mai e o surpriză, în Valea Domanului vântul bătând destul de des, în direcții total diferite.

Potrivit liderului galeriei, Marcel Gușcă, instalarea lui Lolea ar fi fost deja făcută. Cel puțin așa a declarat pentru Reper 24: „După ce am aflat de plecarea lui Cristi Bobar la Deva, mă gândeam cine ar putea veni președinte în Valea Domanului. Prin cap mi-au trecut destule nume, dar unul singur a fost mai «greu» , cel al lui Vio Lolea. Așadar, când am aflat de această numire, am fost în asentimentul celor care l-au numit. Îi urez succes și în același timp îi transmit, cu toate că sunt convins că știe și el, că în Valea Domanului sunt mari așteptări, toată suflarea roșă-neagră așteptând o renaștere a unui club puternic în Valea Domanului“. Deocamdată, nici administrația publică locală, nici Viorel Lolea nu au confirmat numirea, însă cum Gușcă e astăzi mult mai mult decât un șef de galerie, e un fel de consultant pe probleme de fotbal, nimeni nu se îndoiește că are dreptate și că Lolea va conduce destinele Școlarului de acum încolo.

Insteresant este că Marcel Gușcă a sărit primul la gâtul președintelui AJF, în octombrie anul trecut, și i-a obligat pe șefii de atunci ai clubului să facă la fel, printr-un comunicat de presă: „Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița anunță iubitorii de fotbal, că va retrage echipa de seniori (liga a IV-a) precum și echipele de copii și juniori, din campionatul organizat de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin întrucât aceasta din urmă prin deciziile pe care le ia, dă dovadă de parțialitate, favorizând anumite echipe din campionat. (…) Dacă Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, în continuare nu va da dovadă de imparțialitate și  nu va respecta întrutotul propriile regulamente, ne va determina să retragem  din campionatul județean echipele clubului nostru”. Între timp lucrurile s-au mai schimbat, primarul Stepanescu a plecat încătușat, vicele Crina nu a fost la fel de “apropiat” de fenomen, iar fanii au descoperit că, printre roșu și negru, galbenul ar da excelent. Și asta doar în interesul fotbalului reșițean. Ca atare, Lolea nu mai e omul care face jocurile Lupacului, e președintele care rescrie istoria fotbalului în Valea Domanului!

Venirea lui Lolea în Valea Domanului e salutată și de amatorii care au cheltuit într-un sezon în campionatul județean cât bugetul unei echipe de play-off de Liga a II-a. Și asta pentru că șeful AJF ar fi dispus să le dea celor mai mulți dintre ei o a doua șansă. Cu Bobar au mai lucrat, iar acesta vorbea despre curățenie generală. Deci, despre nicio șansă!

Viorel Lolea e șeful fotbalului județean, a încurajat și sprijinit înființarea mai multor echipe în localități în care fotbalul era pe cale de dispariție, a impulsionat fotbalul juvenil, a reinventat futsalul, făcând o figură extraordinară cu Muncitorul în prima ligă și a ținut în viață Muncitorul, cel mai vechi club de fotbal din municipiu. Cu o mână de bani și chiar dacă a fost alergat cu echipă cu tot de primarul Stepanescu pe dealurile Lupacului! Pe când Gloria, CSM, FCM, FCM 2012 sau Metalul sunt istorie. E observator federal și e apreciat la Federația Română de Fotbal pentru activitatea sa managerială de la AJF și Muncitorul, ca urmare a fost numit manager zonal pentru fotbalul juvenil.