După Woodstock este Codru! Cum a fost prima seară de festival?

po 1000x100px (3)

Pantalonii evazați și pletele în vânt au fost doar câteva elemente care au amprentat prima seară a Festivalului Codru, unde spiritul nonconformist al curentului flower power a răsunat prin fiecare decibel. Cei prezenți s-au detașat de stresul problemelor cotidiene și s-au lăsat purtați de aerul proaspăt al codrului, bucurându-se de o experiență după rețeta celebrului festival Woodstock, chiar și pentru un weekend!

Ieri a avut loc prima seară a celei dintâi ediții a Festivalului Codru, un festival care servește un scop civic și se întoarce către natură, adesea atât de ignorată de mulți dintre consumeriștii secolului actual.

Astfel, respectul pentru mediul înconjurător s-a simțit în prima seară a festivalului, unde oamenii, în mare parte în îmbrăcăminte lejeră, degajată au combinat utilul cu plăcutul: au contribuit la conservarea comorilor naturale și la îmbogățirea arealului pădurii și au dansat și cântat pe ritmurile amețitoare care au adus tribut legendelor generației hippie.

Pe scena Codru Festival au răsunat melodiile eternei Janis Joplin și ale emblematicului Jimmy Hendrix, personalități marcante a căror carieră a debutat la festivalul Woodstock, dar și ale altor nume pregnante din istoria muzicii, precum Joan Osborne cu melodia „One of Us”, Natalie Imbruglia cu „Torn”, 4 Non Blondes cu „What’s Up” și una dintre esențele rockului clasic, Guns N Roses, cu nemuritoarea piesă „Knockin’ on Heaven’s Door”.

De asemenea, printre artiștii care au întreținut atmosfera se numără și formația românească Timpuri Noi, care a strâns cel mai numeros public.

1000x100 casa brutarului

Cei care au dorit să aibă parte de o experiență mai „contemporană” au avut prilejul de a dansa la scena din „inima pădurii”, unde frecvențele au fost ceva mai acute, iar muzica techno, reggae și hip-hop a adus un vibe electric și modern participanților.

În ceea ce privește mâncarea, gurmanzii nu au dus lipsă de nimic la acest capitol, existând o sumedenie de tarabe cu mâncare. Este de reținut însă faptul că orice produs se cumpăra cu tokeni, un token fiind 3.5 lei.

Experiența „Woodstock” continuă și astăzi cu multe ateliere distractive și interesante atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, Codru fiind un festival pentru toată lumea!