După o viață, în Ambulatoriul ORL de la Municipal nu te mai dor picioarele!

Ambulatoriul ORL de pe Bulevardul Revoluției va deveni în sfârșit o unitate sanitară modernă. Secția din subordinea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara va fi modernizată în mare parte din fonduri europene. Multe neajunsuri ale clădirii de pe Bulevardul Revoluției, precum lipsa liftului, vor fi rezolvate cu această ocazie.

Practic, proiectul care a primit finanțare prin Programul Operațional Regional se referă la reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL. Parterul imobilului va fi reabilitat, iar clădirea va fie extinsă pe verticală la una cu patru etaje, care va avea o suprafață de 865 de mp. Construcția va fi prevăzută cu ascensor pentru transport persoane, scări care să deservească noul obiectiv și scări metalice exterioare, cu rol de evacuare. Vor fi refăcute toate instalaţiile, vor fi introduse altele noi în completare și vor fi realizate amenajări exterioare. Investiția cuprinde inclusiv dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului.

De altfel, pentru Spitalul Municipal există mai multe proiecte de modernizare. Unitatea spitalicească va avea și un buncăr de radiologie, iar corpul cunoscut drept Clinicile Noi va fi și el extins. De asemenea, și Clinica de Balneologie va fi reabilitată. „Avem în derulare zece proiecte care însumează 15 milioane de euro doar din partea noastră, sunt peste 25 de milioane din fonduri europene. Este foarte greu să câștigi un proiect, dar este și mai greu să-l implementezi. Sigur, sarcina cade asupra echipei Primăriei”, a precizat Olimpia Oprea (foto principal), managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Ambulatoriul va avea reabilitate spațiile de cazare pentru pacienți, grupurile sanitare, va putea oferi servicii noi și va avea, în sfârșit, un lift funcțional. „Cred că va funcționa, după o viață, liftul, care până acum a fost doar o casă a liftului”, a precizat șefa secției, Mărioara Poenaru.

Proiectul are o durată de implementare de 51 de luni. Valoare totală este de 10.592.285,49 lei, din care 10.379.914,99 lei finanțare nerambursabilă.