După muncă, și răsplată! Ripensia merge mai departe în Cupa României

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Ripensia a tranșat, după ceva transpirație, cu 3-1, meciul jucat pe terenul Ghirodei din turul IV al Cupei României la fotbal.

La pauză, formația din Liga 3 a condus grație unui gol marcat de Cosmin Mancaș, dar până la urmă, roș-galbenii au reușit să se impună prin golurile înscrise de Caius Lungu, Albert Voinea și Alexandru Popovici, care au venit la „fix” pentru a evita prelungirile.

Alex Pelici a trimis în „focuri” mai degrabă jucătorii care au fost rezerve până acum. În aceste condiții, Ghiroda a dominat clar prima repriză, deși era echipa din eșalonul inferior. După două ocazii ratate, până la urmă, golul gazdelor a venit în minutul 34. După o degajare, Țiereanu a greșit și balonul a ajuns la Mancaș, care a tras sigur la colțul lung, deoarece portarul Mociu nu era repliat între propriile buturi. Cu 1-0 s-a și intrat la pauză, dar în minutul 47, Caius Lungu a marcat pentru ripensiști.

S-a jucat mult timp cu semnul egalității pe tabelă și lumea începea să se gândească la prelungiri. A intrat însă Albert Voinea, care în minutul 88 a băgat mingea „în ațe”. Liniștea timișorenilor a venit în prelungiri. Oaspeții au primit penalti, dar Adrian Popa a tras foarte slab și Gakos a putut para. Până la urmă, Alex Popovici a reușit să înscrie pentru un scor ce nu reflectă neapărat situația din teren.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: M. Gakos – Șofran, Bocșan, Goța, Sabău – Ghinescu, Ianc, Jichici  (Bâte 85′), Budur, Mancaș, Silaghi-Perju

Ripensia Timișoara: Mociu – Lungu, Țiereanu  (T. Călin 63′), Tînc, Ad. Popa –  Popovici, Burdeț (Vl. Tudorache 70′), Neagu, Monea – Staicu, Golda (Alb. Voinea 77′)

untitled design set 970x90 px

Ambiții pentru Benga, vis de Liga 1 pentru Pelici

Reșițeanul Tavi Benga a sperat la mai mult, dar nu i-a putut utiliza pe accidentații Baranyi și Herci. Alte probleme medicale au avut Bâte, Budur și Silaghi. „A survenit și pentru noi prima înfrângere într-un meci oficial. Consider că am pierdut nemeritat, pentru că jocul a fost echilibrat, foarte echilibrat în momente în care am reușit să dominăm pe Ripensia, o echipă de  Liga2. Am încercat o formulă și din jucători care au evoluat mai puțin. Mi-am dorit să câștigăm, dar în unele momente s-a văzut lipsa celor cinci jucători accidentați, care din punctul meu de vedere sunt foarte importanți. Un joc care putea să se închidă în favoarea noastră. Am început repriza a doua puțin mai prost. Ei au avut o agresivitate superioară în primele zece minute, dar în următoarele 20-25 de minute consider că am controlat jocul. Ne-am și creat o grămadă de ocazii și cred că aștfel era scorul dacă înscriam noi primii.”, a punctat Benga.

Alex Pelici vrea un adversar bun din prima ligă în turul următor. „Importantă e victoria, nu contează cum e obținută. Era normal să fie un joc disputat. Așa se întâmplă când e o competiție a surprizelor. Important e că am reușit să ne revenim a doua repriză, am reușit să înscriem, ceea ce n-am făcut în prima parte. Și în prima repriză puteam să înscriem la ultima fază, am avut o ocazie mare, am mai avut situații, au avut și ei. Îmi felicit jucătorii pentru victorie, am venit să ne calificăm, am reușit. Nu putem decât să fim bucuroși. Suntem bucuroși că am obținut-o în cele 90 de minute regulamentare. Îi felicit pe cei de la Ghiroda pentru ce au făcut aici, pentru startul bun de campionat. Îl felicit pe Tavi. I-am certat puțin, nu știu dacă a avut și efect. Dacă au înscris golurile ca efect a ceea ce le-am spus, e bine. Dacă au venit din propriul orgoliu e și mai bine, pentru că e normal să-ți respecți blazonul și să vii să câștigi împotriva unei echipe de Liga 3, care ne-a pus mari probleme. Mi-a plăcut mult Mancaș de la Ghiroda, au mai fost câțiva, dar el în special. Sperăm un adversar de Liga 1. E o competiție a surprizelor și ne dorim să jucăm cu cei mai buni și cu cei mai mari. Oricine să vină din Liga 1.”, a explicat Pelici.

Sâmbătă Ripensia va juca în campionat la Miercurea Ciuc. Ghiroda va avea un drum mai scurt, până la Becicherecu Mic.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/