După meteorologi, și hidrologii avertizează că râurile pot ieși din matcă. Vezi pe ce râuri e cod portocaliu

Reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din 24 de județe, valabilă până marți noaptea, urmând să fie depășite cotele de atenție.

Potrivit INHGA, sunt vizate bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea. Hidrologii se mai tem și că pot apărea scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu depășiri ale cotelor de atenție.

Codul portocaliu de inundații, care a intrat în vigoare duminică după-amiază, este valabil până marți la miezul nopții şi vizează râurile din bazinele hidrografice Timiș – bazin superior și afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Lugoj (judeţele Caraș-Severin și Timiș), Pogăniș – bazin superior, Bȃrzava – bazin superior și mijlociu (judeţul Caraș-Severin).

Totodată, este în vigoare până miercuri la ora 14 o atenționare hidrologică de cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Gorj).

Practic, codul galben de inundații emis de INHGA care este valabil până miercuri vizează 37 de județe, printre care și Caraș-Severinul.

CITEȘTE ȘI: Vremea se înrăutățește! Caraș-Severinul, sub cod portocaliu!