Primăria Caransebeș semnează astăzi contractul cu firma care a câștigat licitația pentru conservarea și amenajarea ruinelor bisericii medievale din centrul municipiului, descoperite cu mai mulți ani în urmă, și pe care reprezentanții administrației locale doresc să le pună în valoare în scop turistic.
Lucrările de amenajare, conservare și punere în valoare a ruinelor din centrul Caransebeșului stau să înceapă. Este doar o chestiune de zile până când constructorul care a câștigat licitația pentru restaurarea obiectivului va trece la treabă.
„După licitații succesive, care au fost în număr de șase cred, dacă îmi aduc bine aminte, avem în final o firmă câștigătoare, cu care vom semna în 28 iunie contractul pentru execuția lucrării. Într-adevăr, este un proiect care, din varii motive, a stagnat mult, dar care, iată, că intră pe un făgaș normal. Am primit și avizul de la Cultură, a fost eliberată și autorizația de construire și după semnarea contractului, vom da ordinul de începere, după care urmează organizarea șantierului și începerea propriu-zisă a lucrărilor, sperăm noi, cât mai curând, în luna iulie.”, ne-a declarat Florin Bogdea, city-managerul municipiului Caransebeș.
Investiția va fi realizată cu fonduri europene, iar lucrările prevăzute în proiect vor schimba pozitiv imaginea zonei centrale a Caransebeșului. „Zidurile bisericii vor fi restaurate, iar în interior se va placa cu travertin. Obiectivul va dispune și de un lift, să zic așa, de coborâre și urcare, o zonă verde, cu bănci, pavele și panouri informative cu privire la istoricul acestor ruine. S-a convenit cu cei de la Cultură ca iluminatul să nu fie puternic, ci mai difuz, să-i dea, așa, un aer mai misterios. Credem că, la final, întregul proiect va da un aspect mult mai frumos zonei centrale.”, a mai precizat Bogdea.