„Ce aveți, bă, cu Romeo Dunca?”

Ori de câte ori scriu despre Romeo Dunca, mă aștept ca aripa liberală dură să mă facă ca pe dracu în comentariile pe care le postează pe Facebook. Ceva în genul: „Bă, moș senil, ce ai, bă, cu domnul președinte?” Sau: „Bă, lingăilor, altceva n-aveți de făcut decât să vă luați toată ziua de dl. Dunca?” La cum scriu cei mai mulți dintre ei, nici că ar trebui să-i luăm în seamă. O facem însă în semn de respect, având convingerea că fiecare dintre noi are dreptul să-și spună părerea, așa cum simte el.

La întrebarea ce avem cu domnul președinte al Consiliului Județean, de ce ne legăm de el zi de zi, răspunsul este simplu: de aia! De aia, pentru că, la fel ca Mircea din Scrisoarea a III-a, Romeo Dunca nu este om de rând, ci șeful (era să zic domnitorul) acestui județ. Că n-o fi potrivit pentru așa ceva e o altă problemă, în acte însă este personajul principal al acestei tragi-comedii de la Consiliul Județean. La sfârșitul fiecărui spectacol, vine cronica. Sigur, în centrul atenției se va afla mereu personajul principal și nicidecum actorii de pantomimă care mimează actul administrativ.

Apoi, pentru cine nu știe, Romeo Dunca nu este un funcționar sărăntoc, care a candidat la șefia CJ pentru că nu avea ce să mănânce. Nu, Romi al nostru este milionar. Și nu unul oarecare, ci dintre aceia care, cu firmele sale, a făcut afaceri cu statul și face și în continuare prin firmele familiei. Nu este niciun secret că aceste firme sunt asociate cu primării din județ, ba chiar și cu Consiliul Județean. Vi se pare corect? Și atunci, cum să nu stai cu ochii pe Dunca ca pe butelie? Mai mult, s-a judecat și se judecă, prin firmele pe care le controlează, cu primăriile asociate în afaceri legate de Muntele Mic. Să stai pasiv și să te faci că nu observi lucrurile astea? Asta vor contestatarii noștri?

Să nu uităm că Romeo Dunca are litigii cu angajații (pe principiul, nu ești liberal, ești împotriva mea. A se vedea situația de la Direcția Județeană de Drumuri), dar și cu politicienii din Opoziție, procese fără număr, este abonat la tribunal, jignește ziariștii incomozi (și nu invers), interzice presei potrivnice să participe la ședințele CJ, care sunt publice. Ba chiar și pe colegii de partid îi tratează ca pe șoferii angajați la firma sa de transport. Este un tip conflictual, care vrea să fie mereu în prim plan. Vreți să ascundem sub preș toate aceste mizerii? Vreți să închidem ochii și să-l periem cum fac ziariștii care se regăsesc pe statul de plată al CJ? Dacă vă deranjează adevărul, oricare ar fi acesta, nu-l mai criticăm, ci doar îl lăudam. Îl facem frumos și deștept. Asta vreți?

A, și mai e o chestie, Express de Banat și Subiectiv nu s-au legat niciodată de „spectacolele” din viața privată a președintelui. Chiar dacă mulți ne-au reproșat că nu am dat filmulețul de la o nuntă la care a participat și care a făcut turul televiziunilor și ziarelor de can-can, am preferat să-i respectăm plăcerea de a trăi așa cum vrea. Și nu ne-am legat nici de familia sa, de copii, și nici de firma de transport. Tot ce am scris a avut, are și va avea legătură cu activitatea sa de la Consiliul Județean. Este persoană publică, iar pentru asta trebuie să-și ducă crucea. De când a pășit în administrație, a știut ce-l așteaptă și, normal, să-și asume toate nerealizările mandatului său, care nu sunt puține!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/