După insistențele lui Frunzăverde… sechestru pe patrimoniul Reșiței și Aninei! Oravița, datoare 30 de ani!

SC SZD ELECTRO SRL Cluj Napoca, firma care a pus sub sechestru conturile Primăriilor Reșiței și Aninei, ar fi fost adusă în Caraș-Severin și „recomandată” primarilor de la acea vreme de către Sorin Frunzăverde! Cel puțin așa susține actualul edil-șef al Reșiței, Nelu Popa.

Primarul municipiului reședință de județ a aflat de curând că Reșița are de plătit 15 miliarde de lei vechi, contravaloarea lămpilor pentru iluminat public, la care se adaugă penalitățile generate de refuzul lui Mihai Stepanescu de a mai plăti vreun leu timp de șapte ani! Printr-un executor judecătoresc s-a instituit sechestru asigurator, ceea ce înseamnă că, în afară de salarii, din conturile Primăriei Reșița nu se mai poate face vreo plată. Să nu se uite faptul că firma asta a fost adusă, prezentată în sala Consiliului Judeţean, de către preşedintele CJ de la acea vreme, Sorin Frunzăverde. El a recomandat tuturor primăriilor din judeţ să lucreze cu această firmă că este serioasă şi inovativă. Primăria Reşiţa nu e singura care a intrat în problema asta. Anina are 10 miliarde de lei vechi de dat! Contracte s-au făcut cu foarte multe primării, din ce ştiu eu. Cineva a insistat pe tema asta!”, a declarat Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

Gheorghe Românu, primarul din Anina, se chinuie de ani de zile prin tribunale cu firma care, efectiv, poate paraliza orașul. „Un milion de lei, atât avem să dăm! Suntem încă în judecată, pentru că firma asta încearcă să ne execute conturile. Vor să aplice sechestru, dar nu există deocamdată o sentință definitivă”, a declarat Românu. Primăria Anina a încheiat un contract cu firma SC SZD ELECTRO SRL Cluj Napoca în anul 2006, în timpul mandatului primarului Gheorghe Neicu. Românu știe și el că firma ar fi fost adusă în judeţ prin intervenţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Când am venit eu la Primărie, în 2012, derularea plăţilor era deja sistată de vreo doi ani, întrucât s-a început un proces prin tribunal. SZD-ul a dat în judecată Primăria Anina pentru că nu a plătit ce trebuia să plătească. După ce s-a ajuns la Curtea de Apel, s-a constatat că nu instanţa judecă treaba aceasta, ci Curtea de Arbitraj. Şi, atunci, s-a reluat litigiul la Curtea de Arbitraj. Eu, de bună credinţă, am vrut, la început, să reeşalonez datoriile acestea şi să plătesc, încet, încet. Dar, a fost litigiul pe rol şi, atunci, am descoperit unele lucruri… De exemplu, o lampă din aceasta, pe care ne-au pus-o ei pe stâlp, costă în jur de 80 de lei, iar ei ne-au luat, dacă împărţiţi suma de 320.964 de euro, cât e trecut în actul adiţional, la 1127 de corpuri de iluminat, ne dă 284 de euro pentru o lampă! Dacă înmulţim cu 4.5, cât costă un euro, ne dă 1281 de lei o lampă! O lampă de acelaşi tip o găseşti pe piaţă la 60-80 de lei. Şi dacă e cu tot cu braţe şi inele pentru montare, o iau cu cel mult 100 de lei de la o firmă din Bozovici”, explica primarul Gheorghe Românu pentru Argument.

Lămpile pentru iluminat public s-au schimbat în aceeași perioadă și la Oravița, numai că primarul de la acea vreme, Ion Goga, a preferat să acceseze un credit bancar. Astfel, firma a încasat banii încă de atunci. Orăvițenii plătesc însă și astăzi și o vor mai face mult și bine. „Primăria Oravița a accesat atunci un credit, dar nu numai pentru modernizarea iluminatului, un credit pentru care plătim rate semestriale de câte 3 miliarde de lei vechi încă 17 ani de acum încolo. Creditul a fost luat pe o perioadă de 30 de ani!”, a precizat pentru expressdebanat.ro Lorena Ion, viceprimarul orașului Oravița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/