După încercări eșuate în a găsi constructor pentru căminul din Ciclova Română, Primăria se dă bătută și reziliază contractul cu AFIR!

camin ciclova

Pentru neîndeplinirea condițiilor din contractul de finanțare, semnat în urmă cu mai mulți ani cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Primăria Ciclova Română este bună de plată, fiind nevoită să returneze o parte din suma alocată pentru proiectul câștigat.

În 2015, Primăria Ciclova Română semna cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale un proiect pentru reabilitarea și modernizarea căminului cultural din centru de comună. Încă de atunci, spune actualul primar, Mircea Cătălin Golu, lucrarea a fost subevaluată, astfel că niciun constructor nu s-a arătat interesat de oferta primăriei și nu s-a prezentat la licitație. În urmă cu trei ani, Primăria Ciclova Română face eforturi și vine cu o cofinanțare de 500.000 de lei, aducând lucrarea la aproape 1,6 milioane de lei, însă nici de această dată nu se prezintă nici o firmă la licitație. „Căminul cultural este rușinea noastră, a comunei, din păcate! Este un proiect semnat în 2015, pe AFIR, undeva la vreo 1,1 milioane de lei. Iar de la început, proiectul a fost subevaluat. Am avut, cred eu, vreo 12 sau 14 licitații, unde nu s-a înscris nimeni, pentru că a fost subevaluată lucrarea, de la bun început. În 2018, primăria a venit cu o cofinanțare de 500.000 de lei, aducând proiectul undeva pe la 1,6 milioane de lei, în speranța că vom reuși să găsim constructor. Am scos din nou lucrarea pe SICAP, dar, din nou, nu s-a înscris nimeni. Actualizând acum devizul și făcând o expertiză clară a lucrărilor, ele ajung undeva la vreo 2,2-2,3 milioane de lei. Din păcate, prin Hotărâre de Consiliului Local, am reziliat acest contract, iar acum trebuie sa returnăm prima tranșă de bani la AFIR, fiind vorba de aproximativ 600.000 de lei. Rămâne ca, pe viitor, să vedem ce noi posibilități de finanțare avem pentru reabilitarea acestui imobil, de care avem mare nevoie!”, a precizat Mircea Cătălin Golu.