După faptă, și răsplată! Tarife nemodificate pentru cetățenii disciplinați

Colectarea selectivă a deșeurilor nu mai reprezintă o problemă într-una din comunele județului Caraș-Severin! Mai mult decât atât, cetățenii se pot bucura că nu au mai fost nevoiți să bage mâna adânc în buzunar, taxa impusă de către operatorul de salubritate fiind aceeași în ultimii doi ani.

Problema colectării selective a deșeurilor este una cu care se confruntă majoritatea comunităților, nerespectarea acestui principiu fiind unul din factorii care determină, în general, majorarea prețului la gunoi de către operatorii economici. Cu toate acestea, localnicii din comuna condusă de edilul Mira Radovancovici par că au înțeles acest aspect, tariful practicat lunar de către operatorul de salubritate SRL IONELA SRL pentru persoanele fizice fiind undeva la peste 6 lei, ceea ce-nseamnă aproximativ 80 lei/an pentru persoanele fizice.

leader board 728 x 90 px

În privința frecvenței colectării, viceprimarul Zvezdana Dragomir a explicat că gunoiul menajer este colectat o dată la două săptămâni, în timp ce deșeurile selective sunt preluate de către operator o dată pe lună: „Există un calendar pe care l-am întocmit la începutul anului și chiar lumea s-a adaptat programului foarte bine. Nu au fost reclamații, nu au fost probleme. Cei bătrâni nu prea se mai uită pe program, îl mai încurcă, dar în general e bine”.

Totodată, Dragomir a dezvăluit și care este secretul disciplinei în această privință, secret care a dus la menținerea aceluiași tarif de colectare, în ultimii doi ani: „Pe lângă calendarul pe care l-am întocmit la începutul anului, noi, administrația publică locală, am făcut nenumărate campanii privind modul în care ar trebui să colectăm selectiv. De asemenea, le-am explicat că, selectând deșeurile, poate nu vom mai crește prețul, deși gunoiul s-a majorat foarte mult, însă doi ani de zile noi am reușit să menținem serviciul la același preț”.