După doi ani de pauză, se încing din nou ceaunele la Moldova Nouă!

po 1000x100px (3)

O nouă ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de Aur” va avea loc luna viitoare, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19. Evenimentul gastronomic vine la pachet cu activități sportive și cultural-artistice.

În primul weekend din august, orașul de la malul Dunării va găzdui o serie de activități sportive, gastronomice și cultural-artistice, scopul lor fiind acela de a sărbători cea de-a XIX-a ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de Aur”. Evenimentul este organizat de Uniunea Sârbilor din România – Filiala Moldova Veche, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.

La fel ca la edițiile precedente, prima parte a zilei de sâmbătă, 6 august, va fi dedicată competițiilor sportive: pescuit sportiv, care se va desfășura pe faleza Dunării, tenis de masă și șah – la sala de sport din Moldova Nouă și minifotbal, pe stadionul „Moise Străinescu” din oraș (Boșneag).

Câteva ore mai târziu, cei mai iscusiți bucătari sunt așteptați să încingă ceaunele în zona Portului Moldova Veche, să-și revizuiască rețetele cu fel și fel de soiuri de pește și să pornească competiția pentru trofeul: cea mai bună ciorbă de pește a anului 2022. Nu va lipsi din peisaj nici competiția pentru cel mai bun gulaș, vânătorii cunoscând cel mai bine tainele preparării cărnii de vânat, transmit reprezentanții Primăriei Moldova Nouă.

1000x200 dacus 02

Pentru ca bucătării să poată găti cu spor, dar și pentru a-i încânta pe spectatorii adunați să-și susțină echipa preferată angrenată în concursul gastronomic, organizatorii au invitat mai multe ansambluri de dansuri din Clisura Dunării și din Serbia, care vor susține un spectacol cultural-artistic, printre cei care vor performa numărându-se și bine-cunoscuta Orchestră „Georgevic Band” din Serbia.

Câștigătorii competițiilor desfășurate cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a „Ceaunului de Aur” vor fi premiați cu diplome, trofee și cupe. Pentru înscrieri și informații suplimentare, organizatorii pun la dispoziția celor interesați următoarele numere de telefon:0764 757 477 și 0786 879 301.

FOTO: Arhiva

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px