După cinci decenii, mai multe zone din Moldova Nouă intră într-un amplu proces de reabilitare şi reconstrucţie

Crearea unor condiții decente de trai pentru locuitorii din Moldova Nouă rămâne o prioritate pentru reprezentanții urbei. După cinci decenii, mai multe zone din proximitatea pieței agroalimentare vor fi supuse unui amplu proces de transformare, termenul de finalizare al lucrărilor fiind programat pentru mijlocul lunii septembrie.

Parcările betonate, cu un grad avansat de deteriorare, prezența fisurilor, a gropilor și a denivelărilor care îngreunează foarte mult deplasarea și ordonarea autoturismelor pe suprafața acestora par să rămână în istorie. Cum aceste probleme au fost deja soluționate cu ocazia reabilitării primelor trei parcări din cartierul Orașul Nou, spre sfârșitul lunii mai (zona blocurilor 24A-2-3, parcarea din zona blocului 3A și cea din zona Centrului de Afaceri), în acest moment, alte obiective sunt supuse unui proces asemănător, totul cu sprijinul financiar provenit din bugetul local al orașului Moldova Nouă.

Printre intervențiile care vor avea loc în zona blocurilor 4-5-6-32-33 și a garajelor aferente se pot aminti:

– refacerea stratului de beton pentru aproximativ 70 de locuri de parcare;

tm4ua media express de banat (100x1000px)

– refacerea accesului de la aleea F. Griselini către blocul 4, blocul 32 și conectarea cu drumul de acces către strada Dunării;

– rebetonarea parcarii blocului 32 (aproximativ zece locuri de parcare);

– rebetonarea accesului către garajele din zona blocului 33 și accesului către piața agroalimentară;

– reabilitarea canalizărilor pluviale;

Cum o reabilitare serioasă în zonele menționate nu a mai avut loc din 1970, intervențiile actuale au ca scop creșterea nivelului de eficiență în utilizarea spațiului urban, acestea contribuind la decongestionarea circulației pietonale, cât și a celei rutiere din zona de blocuri a Orașului Nou.

Sursa foto principal: Facebook.


banner 970 x 250