După cinci ani, a venit vara și la Lugoj! Ștrandul orașului este funcțional și deschis… parțial

După ani buni de așteptare, în care lucrările mai mult au stagnat decât au avansat, lugojenii s-au reîntors să facă baie în locul destinat pentru acest lucru încă din anii ′50.

Ștrandul Lugojului și-a redeschis porțile, într-o variantă nouă și modernă, cu 4 bazine, două jacuzii și un râu artificial de relaxare, saune, zonă de bar și altele. Câteva zeci de persoane au stat la coadă vineri, încă de la ora 9.30, iar după nici o oră, peste 200 de lugojeni se aflau în bazine, profitând de dărnicia autorităților care au lăsat intrarea gratuită pentru patru zile.

Gazdă a fost viceprimarul Cristian Galescu, cel care a făcut o scurtă vizită de lucru în zonă, discutând atât cu șeful complexului, dar și cu echipele de salvamari prezente la ștrand.

„Este o primă zi de funcționare și faptul că este multă lume, se vede că sunt fericiți, se bucură de soare, se bucură de apă, de bazine, ne mulțumește. A durat ceva timp până s-a deschis, dar ne bucurăm că l-am deschis, funcționează și așa va fi de acum încolo”, a declarat viceprimarul Galescu.

Mai rămâne de rezolvat problema toboganului, care încă nu este finalizat și în continuare închis publicului, le fel ca terenul de minifotbal din complex, una dintre terase și viitorul teren de volei pe nisip.

Printre lugojeni au mai fost și cârcotași, nemulțumiți de ceea ce au văzut, explicabil în condițiile în care lucrările au durat atât de mulți ani, astfel că pretențiile lor era normal să fie mari.