După ce și-a incendiat mama, vrea să dea arestul pe spital!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Tribunalul Caraș-Severin a prelungit starea de arest preventiv a lui Gheorghe Adam, caransebeşeanul care şi-a incendiat mama, cu alte 60 de zile și a respins cererea avocatului acestuia de a lua o măsură de siguranță cu caracter medical.

Măsurile de siguranță cu caracter medical sunt măsuri prin excelență preventive (adică se dau doar înainte ca instanța să se fi pronunțat definitiv asupra faptei) și prevăd fie instituirea unui tratament medical, fie internarea într-o instituție medicală coroborată cu interzicerea unor drepturi. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a preferat, însă, să-l știe pe Gheorghe Adam tot în arestul IPJ Caraș-Severin pentru următoarele 60 de zile, perioada maximă pentru care se poate dispune arestarea preventivă după trimiterea în judecată.

După ce și-a ucis mama, stropind-o cu benzină și dându-i foc, caransebeșeanul Gheorghe Adam le-a cerut judecătorilor chiar la termenul trecut să îl scoată din arest preventiv și să îl lase acasă, în detenție la domiciliu. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a respins, însă, și acea cerere a lui Gheorghe Adam și a prelungit, atunci, starea de arest preventiv a acestuia cu alte 30 de zile.

promovare banner maxagro

Gheorghe Claudiu Adam, un bărbat de aproximativ 33 de ani, a ajuns vineri, 16 februarie 2018, pe mâna procurorilor după ce a amenințat că va da foc la casă, ba chiar a cumpărat benzină, a aruncat-o pe propria mamă și i-a dat foc. Intervenția vecinilor a fost promptă, femeia scăpând cu arsuri pe doar 8% din suprafața corpului. Avea însă arsură de căi aeriene, a fost transportată la Spitalul „Casa Austria” din Timișoara, unde, după aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale, victima a decedat.

Bărbatul nu era fiul natural al femeii, ci a fost adoptat și, se pare, a fost un copil cu probleme, așa că nu a reușit nici să-și finalizeze studiile gimnaziale. În 2014 a fost condamnat de către Judecătoria Caransebeș la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj.

publicitate tmc 640