După ce criterii trebuie să alegi un cuptor electric încorporabil pentru casa ta?

Fie că utilezi un apartament nou sau îți reconfigurezi doar bucătăria actuală, cel mai probabil, la fel ca multe alte persoane, iei în calcul achiziționarea unui cuptor electric încorporabil și trebuie să știi exact după ce criterii să-l achiziționezi.

Acest electrocasnic este preferat din ce în ce mai mult de către tot mai multă lume, pasionată de gătit sau nu, fiind mult mai bun față de cuptorul clasic, pe gaz. De ce? În primul rând pentru că într-un cuptor electric încorporabil căldura este distribuită uniform și ai posibilitatea să alegi dacă sursa de căldură va veni de sus, de jos sau din ambele părți.

De asemenea, temperatura este ușor de controlat, astfel că orice rețetă va fi simplu de făcut, fără a mai exista posibilitatea de a arde un preparat sau a îl coace prea puțin. Un alt avantaj este ventilația sau timer-ul ce îți permite să ”uiți” preparatele în cuptor fără a le arde.

leader board 728 x 90 px

Cuptor electric încorporabil – despre achiziționare, materiale, dimensiuni

Atunci când îți achiziționezi un cuptor electric încorporabil trebuie să iei în considerare mai multe aspecte după care să îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

1. Dimensiunea cuptorului
Cel mai important aspect este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Adâncimea este aproximativ aceeași pentru toate cuptoarele, ceea ce diferă fiind lățimea și înălțimea. Avantajul cuptoarelor mai mari este acela că poți găti mai mult sau în tăvi mai mari. De asemenea, avantajul unui cuptor electric încorporabil este acela că îl poți monta unde dorești, inclusiv sub plită sau pe un corp individual de mobilă, la nivelul corpului, pentru a avea acces mai ușor la acesta.

2. Materialele de fabricație
Un alt aspect importat care poate determina durata de viață a cuptorului tău este materialul din care acesta este fabricat. Modelele din tablă emailată pot fi într-adevăr frumoase, dar nu sunt la fel de rezistente precum modelele din inox. Un cuptor electric încorporabil din tablă emailată este potrivit într-o bucătărie în care se dorește să se obțină un aspect vintage, în timp ce un cuptor electric încorporabil din inox este mai potrivit unei bucătării cu design modern.

Cuptor electric încorporabil – funcții și energie consumată

3. Funcțiile cuptorului
După cum am menționat și mai sus, avantajul unui cuptor electric încorporabil este acela că are foarte multe funcții. Poți seta atât treptele de temperatură cât și programele de coacere, poți găti cu aburi, poți găti la rotisor sau grill, ai funcție de programare întârziată, funcție de decongelare rapidă, sistem de ventilare, sistem de autocurățire, dar poți avea și programe speciale pentru a coace pizza. Astfel, cuptoarele electrice sunt un adevărat ajutor într-o bucătărie.

4. Clasa energetică
De asemenea, mai poți fi atent și la clasa energetică din care face parte cuptorul electric încorporabil, temperaturile minime și maxime de lucru ale acestuia, accesoriile și numărul de rafturi cu care vine.
În funcție de acestea, îți poți alege un cuptor electric încorporabil care să răspundă nevoilor tale, dar, în același timp să se încadreze și într-un buget. Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește prețul acestor cuptoare, acesta fiind destul de variabil.

Cuptor electric încorporabil – design și preț

5. Design-ul cuptorului
Un avantaj al unui cuptor electric este aspectul acestuia. Majoritatea cuptoarelor electrice sunt dotate cu o suprafață de gătit frumoasă din sticlă, care poate adăuga fler în orice bucătărie. În plus, aceste suprafețe netede sunt mai ușor de curățat decât omologii lor pe gaz, care necesită îndepărtarea arzătoarelor și plăcilor pentru curățarea deversărilor.

6. Prețul
Un cuptor electric costă considerabil mai puțin decât cuptoarele pe gaz. Iar în plus față de nivelul prețului mai mic, aceste cuptoare vin adesea cu setările și ajustările necesare în bucătărie deja făcute. Pur și simplu conectează un cuptor electric la o priză existentă și electricitatea din casă îl alimentează. Nu este nevoie să instalezi linii costisitoare de gaz sau să îți faci griji cu privire la eventuale scurgeri de gaze.