„După blocurile gri”… nu suntem noi, timișorenii! Nicolae Robu vrea să aleagă el culorile pentru clădirile reabilitate termic

Primarul Timișoarei Nicolae Robu nu mai vrea să vadă blocuri reabilitate termic care ulterior sunt zugrăvite în nuanțe de gri. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, liberalul spune că se va implica direct în alegerea culorilor, așa cum a făcut-o și cât timp a fost rectorul Universității Politehnice.


În Timișoara vor fi reabilitate 74 de blocuri pe fonduri europene, prin 18 proiecte. Beneficiarii vor fi cei care locuiesc într-un număr de 3.594 de apartamente. Finanțarea este realizată prin Programul Operațional Regional și are o valoare totală de 83.823.726, 41 lei, cu TVA inclus. Printre blocurile reabilitate termic în Timișoara, unele au și o nuanță de albastru deschis mai fadă, care în zilele înnorate și mohorâte pare gri. Nicolae Robu nu mai vrea astfel de culori. „Orientarea trebuie să fie spre culori pastelate, plăcute, care să însenineze orașele. Am mai schimbat din mers când s-a putut face. Unde se făcuse aprovizionare, sigur că firmele executante nu aveau nicio vină, nu avea sens să îi pun să arunce vopseaua”, a precizat primarul. 

Robu alege culorile ca să nu fie certat după de cetățeni

Întrebat dacă este normal ca un primar să se ocupe și de alegerea culorilor, Robu a spus că da, pentru că lui îi aduc ulterior reproșuri cetățenii. „Da, este treaba primarului. Eu m-am lămurit cu foarte mult timp, încă de când aveam responsabilități de rector. Dacă tot îmi asum, atunci mă și implic. Pe mine mă muștruluiesc cetățenii. Nu știe nimeni cine a fost arhitectul sau proiectantul. La lucrurile care dăinuie, acolo mă implic. La Politehnica totul era stabilit de mine și asumat”, a precizat primarul, care a spus că va alege culorile și pentru Festivalul Timfloralis.

Primarul a explicat și de ce are timp de atât de multe alegeri detaliate. „Faptul că am această putere de muncă și dorm foarte puțin îmi dă puterea să fac și alte lucruri care nu trebuie să fie făcute de mine”, a spus Robu.