După apă și canalizare, drumurile sunt prioritare în comuna Băuțar

close up of asphalting machinery and tools working at industrial

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, mai multe străzi din comuna Băuțar urmează să fie asfaltate, până la finalul anului viitor. Cum cei 18 kilometri prevăzuți pentru modernizare prin proiect nu acoperă întreaga comună, primarul Romeo Răduță va depune spre finanțare alți 15 kilometri, pe noul Program Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Mizăm pe asfaltare, pentru că în momentul în care am introdus apa și canalizarea, toate străzile asfaltate au fost distruse. Și va fi nevoie de asfalt. Aducerea la starea inițială se face de constructor, dar nu va fi ceea ce trebuie, asta ne este clar. Avem acum în lucru un proiect pentru asfaltarea a 18 kilometri și ce depunem acum, pe «Anghel Saligny», la ce lucrăm în prezent, cred că sunt în jur de 15 kilometri. Vom vedea însă de ce bani vom dispune prin noul program și dacă ne vom încadra în sumă. Dacă vom reuși să realizăm și acești 15 km, vom avea acoperită întreaga comună.”, ne-a declarat primarul comunei Băuțar.

Chiar dacă momentan firma din Lugoj, cea care a câștigat licitația pentru asfaltarea celor 18 kilometri, a sistat lucrările, Romeo Răduță este încrezător că proiectul nu va suferi întârzieri. „Nu se lucrează acum, constructorul are și ceva probleme, însă ne-am înțeles cu acesta să ne permită să finalizăm lucrările la canalizare pe străzile care vin asfaltate, pentru a nu le mai sparge încă o dată. Acum montăm căminele și după ce este efectuată această lucrare, de racordare și de introducere a căminelor, ne vom apuca de asfalt.”, a mai spus primarul din Băuțar.