După ani de așteptări și promisiuni, Slatina-Timiș are un centru medical permanent!

Prin dispoziția directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, a fost înființat Centrul Medical de Permanență fix Slatina-Timiș ca grup de practică al medicilor de familie asociați, pentru asigurarea continuității asistenței medicale la nivelul localității și al comunelor aflate în vecinătate.

Încercări de acest gen au existat și în urmă cu doi ani, și anul trecut, dar de fiecare dată solicitarea primarului Gheorghe Roma a fost amânată din lipsă de finanțare.

„El funcționează din 27 martie, în incinta centrului medical actual care este dotat corespunzător, după model belgian, cu mult înainte ca noi să fi solicitat la DSP înființarea centrului medical de permanență. Astfel de cereri au existat și în trecut, doar că de fiecare dată apărea ceva neprevăzut. Cert este că de data aceasta am avut noroc și prin faptul că am reușit să convingem șapte medici de familie din Caransebeș să ni se alăture în acest proiect și în baza acestui fapt, am obținut și finanțarea de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate”, ne-a mărturisit edilul comunei.

Potrivit legislației în vigoare, medicii vor asigura permanența după terminarea programului lor de lucru, de la ora 15.00 și până a doua zi dimineață, la 8.00, lucru valabil și la sfârșit de săptămână. În opinia primarului, deschiderea unui astfel de centru va putea reprezenta o soluție pe viitor în privința degrevării Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș de tratarea unor cazuri.

„În situația în care spitalul din Caransebeș va trata bolnavii de coronavirus, atunci cazurile mai ușoare vor putea fi preluate de centrul nostru medical, iar în funcție de urgență, pacienții vor fi redirecționați către spitalele din județ. Vorbesc de pacienții care locuiesc în zona Semenic, Trei Ape, Brebu Nou, Gărâna, și cum nu mai există niciun alt centru de permanență de la Iablanița și până la Caransebeș, preluăm și această zonă de pe «European» unde se întâmplă atâtea accidente de circulație. Altfel spus, încercăm să transferăm presiunea de pe umerii medicilor aflați în prima linie a luptei cu COVID-19 spre Centrul Medical de Permanență de la Slatina-Timiș”, este de părere Gheorghe Roma.

Contribuția Consiliului Local Slatina Timiș pe acest an este de 30.000 de lei, bani care vor acoperi o parte din cheltuielile acestui centru medical. În caz de nevoie, primarul spune că această sumă va putea fi modificată.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/