După-amiază literară la Muzeul Banatului Montan din Reșița

muzeu resita
1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Reșițenii și nu numai sunt invitați astăzi să participe la un moment literar urmat de un recital al corului „Mihail Gașpar”.

Muzeul Banatului Montan din Reșița găzduiește în această după-amiază, de la ora 17.00, lansarea volumului „In honorem Prot.Conf. Univ. Dr. Vasile Petrica”, în prezentarea dr. Ada D. Cruceanu. Volumul a fost tipărit în acest an la Editura TIM, sub coordonarea editorului Gheorghe Jurma.

„Cunoscut ca istoric cultural-literar, eseist și teolog, protopopul dr. Vasile Petrica este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este autorul mai multor volume care au ca subiect personalități importante din istoria Banatului, precum Corneliu Diaconovici (2009), Traian Lalescu (2010), Moise Ienciu (2003), Ion Sârbu (2003), dar și istoricul primelor instituții universitare de pe teritoriul Banatului (Institutul Teologic diecezan ortodox român din Caransebeș și academia care i-a urmat). A colaborat cu studii de referință la numeroase reviste de specialitate, locale și naționale”, precizează reprezentanții Muzeului Banatului Montan din Reșița.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

În completarea lansării, va avea loc un recital susținut de corul „Mihail Gașpar” al Protopopiatului Ortodox Român Reșița.

Evenimentul este organizat de Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Ortodox Român, Reșița și Muzeul Banatului Montan Reșița.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/