După-amiază culturală la „Semn de Carte”, cu bănăţeanul de prin alte ţări, Valeriu Sepi

po 1000x100px (4)

Update ora 20.00

Într-un spaţiu primitor, cu lumină filtrată blând de viţa de vie care umbreşte grădina de la Librăria „Semn de carte”, s-a consumat joi un eveniment cultural în care oamenii, muzica şi pictura au parfumat o seară frumoasă. A fost un „bun revenit acasă, Valeriu Sepi!” Au fost oameni frumoşi, generaţii de boemi pentru care schimbul de idei şi întâlnirile artistice înseamnă un mod de viaţă!

Pe Valeriu Sepi l-au întâmpinat muzical doi tineri portughezi: Maria Manuel – voce și Fabio Novais- chitară, voluntari EVS pentru 12 luni la Asociația Nevo Parudimos Reșița, după care reşiţenii de la Sens Unic, Diana Zăstran-voce, Oana Voicu-cajon și Vlad Crânganu-chitară, au păstrat caldă atmosfera.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645954952123″]

***

Când un bănăţean revine acasă, vine în primul rând pentru amintiri, cei dragi, pentru sentimentul de bine pe care contactul cu pământul natal ţi-l readuce în suflet din colţul în care a dormit poate mulţi ani. Când adaugi şi recunoaşterea profesională, admiraţia pentru creaţia artistică şi dorinţa de a descoperi un om aparte, orice întâlnire capătă valenţe speciale. Este ceea ce se pregăteşte săptămâna aceasta la Reşiţa!

Artistul Valeriu SEPI, reşiţean prin naştere, „absolvent de inginerie la Reșița” și al Facultății de Artă Plastică din Timișoara, stabilit în Germania în 1985 și din 1991 în Singapore, revine în oraşul drag inimii sale pentru o după-amiază cu artă plastică, muzică şi multă prietenie. Evenimentul este găzduit de librăria „Semn de carte”, joi, 24 iulie, de la ora 18.00.

„Valeriu Sepi, cel cu expoziții în Dubai, Nepal, Brazilia, Columbia, Germania, Singapore, cel care a cântat cu trupa Phoenix pentru care a și conceput copertele câtorva discuri, va veni joi  «acasă» cu o parte din lucrările sale de pictură”, precizează organizatorul Camelia Duca.

În comunicatul remis presei, aceasta mai aminteşte că pe Valeriu Sepi îl vor întâmpina tinerii de la Sens Unic: Diana Zăstran-voce, Oana Voicu- cajon și Vlad Crânganu- chitară, doi tineri portughezi: Maria Manuel- voce și Fabio Novais- chitară,  voluntari EVS pentru 12 luni la Asociația Nevo Parudimos Reșița.

Printre cei invitaţi la eveniment, dar cu statut special sunt Ada Cruceanu – critic de artă și Sabin Păutza, președinte al Societății pentru Cultură METARSIS.

Foto: semndecarte.metarsis.ro