După 5 ani de odihnă, Mazăre se întoarce acasă!

victor nafiru 1 of 1 620x400

Azi-noapte, târziu, m-a sunat Gogu, cu o voce din care se simțea emoția: „Nene, s-a întors Mazăre acasă. Răducu nostru e iarăși liber. I-or dat drumul ăștia din pușcărie”. „Așa repede?” am întrebat eu, făcând pe prostu.’. Gogu părea surprins: „Adică cum așa repede? Cinci ani petrecuți la Popa Șapcă nu au fost suficienți?”

Da, Gogu avea dreptate: 5 ani de stat la zdup, din cei 9 la care fusese condamnat, e suficient ca un infractor (nu, nu, să nu credeți că Mazăre e sau a fost infractor. Ferească Dumnezeu!) să se îndrepte. Și la urma, urmei, ce pedeapsă să-i fi dat? Că doar nu a omorât un om și nici nu a violat vreo minoră sau o bătrână singură pe lume. Pentru un rahat de șpagă de 8 milioane de euro și 8 milioane de lei cu titlu de șpagă într-un dosar al retrocedării ilegale din Constanța, mi se pare un abuz comis de statul român și instituțiile sale manevrate din umbră de unul ca generalul Coldea. Că la o țară atât de bogată, ce sunt ăștia 8 milioane de euro? O nimica toată. Un fleac, cum încerca să mă convingă Gogu în miez de noapte.

Un fleac pe care l-a luat cu dânsul când a spălat putina, în direcția Madagascar, unde avea de gând să cumpere un teren și să amenajeze un sat de vacanță, după modelul ăluia din Costineștiul de altădată. Cu gagici multe, o parte aduse de la Constanța, o alta selectate dintre băștinașe, cu care alegorice, cu discoteci cu muzică retro, unde să-i fi cântat Adi Minune „Of, viața mea!” și să fi aruncat cu bani în lăutarii aduși din țară.

A avut însă ghinion. Madagascarenii ăia n-au ținut seama că Răducu avea să facă investiții pe insulă, să creeze locuri de muncă și să facă din Tananarive, capitala Madagascarului capitala veseliei și distracțiilor fără număr, și l-au „retrocedat” statului român, cu îndemnul: „Luați-l, e al vostru, faceți ce vreți cu el.”

După 5 ani de pârnaie, Radu Mazăre se întoarce curat ca lacrima, în sensul că statul ăsta de rahat nu și-a recuperat nici terenurile retrocedate de Mazăre pe bani grei, nici prejudiciul cu care Răducu va organiza festivalurile din Madagascar care îi vor purta numele.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/