Dunca refuză reabilitarea Spitalului Județean, Popovici le cere scuze cărășenilor!

Consiliul Județean Caraș-Severin a obținut, în mandatul Hurduzeu – Popovici – Nedelcea, bani europeni pentru a pune la punct cele trei staționare din Reșița, dar Romeo Dunca le propune astăzi consilierilor județeni să dea banii înapoi și să lase spitalele exact așa cum sunt!

Inițiativa șefului de județ l-a determinat pe consilierul județean Ionuț Popovici să iasă public și să le ceară scuze cărășenilor. „Vă cer scuze! Vă cer scuze în numele celor care au decis să renunțe la a vă oferi condiții mai bune în spitalul din Reșița. Vă cer scuze pentru că forul administrativ cheltuie din banii dvs. 1 milion de euro pe un studiu de fezabilitate pentru un tren care, cel mai probabil, nu va circula niciodată, dar spune că nu are bani să contribuie la reabilitarea staționarelor.”, a transmis fostul vicepreședinte al Consiliului Județean.

Acesta subliniază faptul că Romeo Dunca a inițiat un proiect de hotărâre „prin care se va renunța la circa 10 milioane de euro, bani cu care s-ar fi reabilitat cele trei staționare din Reșița. Spune că nu sunt bani pentru cheltuielile pe care Consiliul Județean ar trebui să le suporte astfel încât pacienții care ajung în cel mai mare spital din Caraș-Severin să aibă condiții firești. Este vorba de aproximativ 3 milioane de euro, nicidecum peste 6 milioane de euro, așa cum greșit reclamă președintele. Asta pentru că NICIODATĂ nu s-a votat în Consiliul Județean Caraș-Severin majorarea astronomică pe care acum o reclamă: aproape 20 de milioane de lei!”

leader board 728 x 90 px

De ce consecințele inițiativei lui Romeo Dunca pot fi foarte grave?! Pentru că, în loc să reabiliteze cele trei staționare cu bani care au fost obținuți deja, președintele CJ visează la spitale noi, pentru care nu are însă nicio garanție. Asta punctează și Ionuț Popovici: „Renunțăm la ce avem și ne bazăm că vom ridica un alt spital județean de la zero sau un spital modular, pentru care doar dotarea ar necesita peste 14 milioane de lei. Unde mai pui că nu există nicio sursă de finanțare stabilită în acest sens, cu atât mai mult cu cât și acest mult trâmbițat PNRR a rămas până acum la stadiul de eșec. Noi, în mandatul trecut, am câștigat cele trei proiecte. Banii pentru un spital civilizat erau la ușă, dar astăzi se vor pierde. Totul din orgoliu, din neștiință și mai ales din infatuare. Vă cer scuze încă o dată! În numele celor care distrug și ce s-a construit!”