Dunca: Reduceți aparatul bugetar și eliminați căpușele de pe lanțul de furnizare a energiei și resurselor naturale!

romeo dunca (3)
untitled design set 970x90 px

Asaltat cu întrebări venite din mediul privat, liberalul Romeo Dunca a încercat să ofere soluții, atât oamenilor de afaceri, cât și parlamentarilor care pot reglementa în așa fel încât să nu asistăm la un colaps generalizat.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a dezvăluit că mulți dintre foștii săi parteneri de afaceri și nu numai se arată îngrijorați după ce prețurile la carburanți și la energie au luat-o razna în România, după ce s-au anunțat creșteri ale impozitelor și TVA-ului în anumite domenii, iar piața forței de muncă se află într-o criză profundă.

„Ar trebui să înțelegem că privatul, adică cel care efectiv aduce la buget bani din afara sistemului, ar trebui protejat. De toți și cu tot ce se poate! Diminuarea impozitului pe muncă, creșterea gradului de colectare prin lupta fermă cu evaziunea, respectul față de drepturile celor care muncesc (intrând aici și eliminarea privilegiilor celor care nu au contribuit pe măsură, dar trăiesc în lux nemeritat), reducerea aparatului bugetar, eliminarea căpușelor de pe lanțul de furnizare a energiei și resurselor naturale alături de reorganizarea teritorială administrativă sunt singurele măsuri care ar putea însănătoși economia noastră!”, a comentat Romeo Dunca.