Dunca pune condiții în negocierile cu PMP! Nici măcar premierul Orban nu-l poate impune vicepreședinte pe Popovici!

picnic iulius1000x100

Protocolul anunțat la nivel de țară între PNL și PMP pentru formarea majorităților în consiliile locale și județene e valabilă și în Caraș-Severin, dar cu anumite restricții pentru Ionuț Popovici!

Liberalul Romeo Dunca, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, salută alianța dreptei, dar a ținut să precizeze până unde se poate negocia în cadrul acestui protocol. „Negocierile se fac acolo unde PNL + USR Plus nu pot constitui majoritate. La CJ nu e nevoie de alianță întrucât PNL are 16 consilieri din 30. Presiunea dl-ui Popovici de a obține un post de vicepreședinte nu își are rostul deoarece acest lucru nu se va întâmpla niciodată cât eu sunt ales președinte! Cunoaștem simpatia acestuia față de stânga lui Mocioalcă și Hurduzeu, dar odată cu alegerea mea la județ a început și schimbarea în esență a acestei administrații și implicit a județului Caraș-Severin. A accepta acest lucru și eventual coordonarea serviciului de asistență socială tot de către acesta ar însemna că poporul a ieșit la vot degeaba. Nu există presiuni politice de la nivelul CJ în jos și nici măcar o eventuală recomandare chiar a primului ministru nu ar ajuta la nimic!”, a anunțat Romeo Dunca.

Oferta liberalilor pentru PMP nu este așadar foarte tentantă, astfel că între cele două formațiuni negocierile ar putea fi de durată. Mai ales că, la negocieri similare, în 2016, Popovici a ales să bată palma cu stânga lui Mocioalcă. Dunca îl avertizează însă pe Popovici ca nu cumva să întindă coarda și să pățească la fel ca Plujar și Toma, care au refuzat oferta PNL și după alegerile din 27 septembrie s-au ales cu nimic. Deocamdată, Popovici tace, nu comentează în niciun fel protocolul și relația cu liberalii cărășeni.

leader board 728 x 90 px