Dunca nu renunță la Filipescu, Românu mai încearcă o dată la Primăria Anina!

Gheorghe Filipescu a scos Aquacaraș din rahat, dar liberalii fac cu încăpățânare valuri pentru ca președintele Romeo Dunca să accepte înlocuirea lui cu Gheorghe Românu, fostul primar al Aninei pe care Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil!

Șeful CJ nu vrea să audă nici de debarcarea lui Filipescu, cel care i-a aruncat de multe ori colacul de salvare când s-a văzut fără soluție, nici de instalarea lui Gheorghe Românu. Sursele Express de Banat din zona biroului președintelui din palatul administrativ susțin că Romeo Dunca s-a exprimat chiar amenințător în momentul în care presiunile exercitate asupra sa ar fi depășit anumite limite. S-ar fi vorbit la un moment dat chiar despre pușcărie, dar să nu dăm importanță unor lucruri care rămân cel puțin deocamdată la nivel de zvon. Să trecem la certitudini.

Gheorhe Românu a fost dat jos din fotoliul de primar de către inspectorii de integritate și instanțele judecătorești, care au confirmat definitiv că edilul-șef al Aninei „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 03 iulie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului «Mathias Hammer» Anina, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. Decizia ANI datează din martie 2016, dar a fost contestată în instanță și a produs efecte abia în martie 2021. Cu sentința pe masă, prefectul de la acea vreme, liberalul Cristian Gâfu, n-a avut încotro și a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al colegului său de partid.

Gheorghe Românu nu se poate desprinde însă prea ușor de Primăria Anina după atâția ani de mandat. Mai întâi s-a dus iar la instanță, unde a atacat ordinul prefectului prin care își pierduse mandatul. Apoi, la compartimentul de resurse umane din Primărie, angajându-se consilier al viceprimarului cu atribuții de primar.

Nici de data asta însă Gheorghe Românu nu a găsit argumente în sala de judecată, astfel că, Tribunalul Caraș-Severin i-a respins în luna februarie a acestui an acţiunea în contencios administrativ şi fiscal formulată în contradictoriu cu Instituția Prefectului. Deși decizia era definitivă, fostul primar al Aninei a insistat și la Curtea de Apel Timișoara. În 30 iunie, recursul i-a fost respins ca inadmisibil. Nici de data asta însă Românu nu se dă bătut. A formulat o nouă acțiune în instanță. Cere de data asta revizuirea cererii sale de anulare a ordinului prefectului!