Dunca nu mai riscă, dar avertizează: e fals în înscrisuri!

dunca spital
untitled design set 970x90 px

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin preferă să o țină în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița pe Alina Stancovici decât să ajungă iar în instanță și circul să continue!

Romeo Dunca acuză că „susținătorii doamnei Stancovici nu se dau în lături de la nimic, fac orice pentru a o menține pe aceasta pe funcție”. Reacția președintelui CJ vine la 10 zile distanță de la cea mai recentă ședință a Consiliului de Administrație al spitalului, ședință în cadrul căreia s-a supus votului revocarea managerului. Deși au fost doar 6 membri CA prezenți la ședință, astăzi suntem în situația ridicolă de nu ști care și cum a votat. E clar doar că au fost 3 voturi pentru. Atât! „Înregistrarea arată clar că nu au fost trei voturi de abținere în timpul ședinței, nici măcar la a doua strigare, însă doamna Mărgineanu, reprezentant DSP, scrie altceva pe procesul-verbal de ședință. Proces-verbal care, culmea, are consemnat pe penultima pagină, în mod clar și repetat, că doamna respectivă nu participă la vot. Nu că se abține și nu că votează împotrivă. A nu participa la vot e una și a nu ridica mâna când se întreabă cine e pentru abținere e alta.”, susține Romeo Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100

De data asta, Romeo Dunca are dreptate. Nu au fost trei abțineri. Dar și trei voturi pentru par să fie prea puține ca să demiți managerul. Președintele CJ e convins că lucrurile trebuie făcute ca la carte, a pierdut mult prea multe procese ca să mai trateze astfel de probleme cu superficialitate și, dacă e nevoie, preferă să mai aștepte. „Doctorul Purea și-a făcut datoria și a prezentat situația reală, semnând hotărârea ce recomandă demiterea doamnei Stancovici. Documentul e deja la mine, chiar dacă nu e semnat de secretarul Consiliului de Administrație, doamna Imbrescu. Aceasta, deși a promis că vine la birou a doua zi la ora 10 să semneze PV pe această temă, nu a făcut-o și nici nu mai răspunde la telefon. Au trecut aproape 10 zile de la acea ședință și nu avem încă documentele necesare. Cu toate acestea, în a doua zi, tot doamna jurist Imbrescu a întocmit procesul-verbal și, culmea, deși neînregistrat, a început semnarea lui trecând pe la dl.  Bașag și DSP. Un proces-verbal atipic, în care în mod incorect și neprofesional se cere o altă reconfirmare a votului. Adică o altfel de votare față de aceea din timpul ședinței! În acest fel, în loc de semnătura pe procesul-verbal, avem din nou un vot! Care nu corespunde cu relatarea din procesul-verbal și nici cu imaginile video din timpul exercitării celui corect, din timpul ședinței. Am lăsat timp de gândire până luni. Poate că doamna Mărgineanu va înțelege că, trecând abținere în loc de neparticiparea la vot, deturnează rezultatul real și finalitatea problemei. Ce e mai grav este că această transpunere scrisă a unei minciuni într-un document care va deveni oficial în momentul înregistrării constituie un fel de fals în înscrisuri, cu consecințe grave. Să sperăm că noaptea e un sfetnic bun și această rătăcire va fi corectată. Dacă nu, deși avem o hotărâre corectă, semnată de dl. Purea, nu-i vom da curs dacă minciuna rămâne în dreptul semnăturilor. Chiar și cu riscul rămânerii pe funcție a doamnei manager. Nu putem risca un alt circ cu o altă judecată, deși situația spitalului e clar una dezastruoasă. Când situația din Consiliul de Administrație al spitalului va deveni mai limpede, vom încerca din nou să aducem în discuție schimbarea actualului management cu unul care să caute performanța și schimbarea în bine pentru pacienți.”, a anunțat președintele Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/