Din toamnă, elevii de la Școala 7 se mută în corpul nou!

scoala 7
mbmr 1000x100

Șantierul deschis în urmă cu mai bine de un an în școala de pe Strada Progresului se va încheia curând. Din septembrie, elevii vor reveni în bănci în corpul A, modernizat de municipalitate printr-un proiect european.

Reabilitarea corpului A a Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Reșița se apropie de final. Primarul Ioan Popa dă asigurări că până în septembrie constructorul va elibera clădirea, iar elevii vor începe noul an școlar în unitatea de învățământ de pe Strada Progresului. Până atunci va fi finalizat și terenul de sport din curtea școlii. După mutarea elevilor în corpul A, lucrările vor demara și în corpul B, clădirea fostei Școli Gimnaziale Nr. 10.

Din toamnă, cu siguranță, Școala 7 va începe în noua locație. Nu mai este mult de lucru aici, iar până în septembrie vom amenaja și un teren de sport în aer liber, pe actuala suprafață bituminoasă. Ne vom ocupa, de asemenea, și de împrejmuirea școlii, de absolut tot. În toate proiectele pentru școlile gimnaziale avem prinse, în principiu, și partea exterioară, ceea ce la licee și colegii nu am avut eligibile aceste amenajări exterioare. La gimnaziale avem, așa cum spuneam, în mare pare, și amenajările exterioare și avem și dotări cu mobilier, ceea ce ne avantajează, căci nu mai avem noi un efort financiar susținut, cum l-am avut la licee. De exemplu, la «Traian Lalescu» am ajuns la 35% cofinanțare, cu ce am amenajat la exterior.”, a declarat zilele trecute, primarul Ioan Popa, cu prilejul inaugurării sălii de sport a Liceului Baptist.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Săptămâna viitoare va avea loc și recepția lucrărilor la Școala Gimnazială Nr. 2, iar într-un stadiu avansat sunt și cele de la Gimnazială Nr. 6, 9 și 8. „Luni (8 mai – n.r.) avem recepția la Gimnazială 2. Celelalte sunt și ele într-un stadiu destul de avansat, și aici vorbesc de Gimnazială Nr. 6 „Mihai Peia”, la Gimnazială 9 se lucrează destul de bine, la fel și la Școala 8, care are și o extensie, o clădire cu care se mai mărește spațiul acolo. Practic, pe toate acestea ar trebui să le avem gata, mai mult sau mai puțin, până în 15 septembrie. Ne dorim acest lucru, evident, pentru că vrem să terminăm cu mutatul elevilor dintr-un loc în altul.”, a adăugat edilul Reșiței.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/