Dunca impune regulament special de urbanism în Munții Banatului și la Herculane! El face excepție de la regulă!

romeo dunca

A construit profund ilegal pe Muntele Mic și refuză să respecte sentința definitivă de demolare a instanței de judecată, dar îi obligă pe alții la respectarea regulilor de urbanism!

După vizita de la Straja și ședințele de lucru de la Herculane și de pe Clisura Dunării, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin anunță că va propune consilierilor județeni spre aprobare trei secțiuni distincte ale regulamentului de construire în zone turistice.

Dezvoltarea pe Clisura Dunării, explică Romeo Dunca, va cuprinde elemente deja studiate și implementate, „existente în munca de ani de zile pe care, în mod surprinzător, am găsit-o foarte clară și detaliată la Berzasca”. În proiectele pe care primarul Furdui le are pregătite pentru a fi implementate de acum încolo, șeful CJ a găsit deja respectate toate regulile urbanistice.

„Construirea și renovarea clădirilor existente în alte sate din județul nostru vor fi tratate special. Fiecare după specificul zonei, iar mai apoi vor urma regulile de construit în stațiunile montane. Aici avem deja tot ce ne trebuie. Vom folosi regulamentul urbanistic scris încă din 2008, de arhitecta Adina Bocicai, sub directa îndrumare a regretatului arhitect-șef Șerban Antonescu.”, a anunțat președintele Dunca.

La Băile Herculane se va aplica un tratament special și important, avertizează șeful administrației publice județene. „Propunerile au fost vizate în parte de Ordinul Arhitecților și vor fi puse în consultare și transparență cât de curând. Ne dorim ca în ultima ședință de Consiliu Județean, în decembrie, să intre pe ordinea de zi și acest regulament atât de necesar pentru o dezvoltare civilizată a județului Caraș-Severin.”, a mai spus Romeo Dunca.

Cât despre cabana pe care chiar șeful Consiliului Județean Caraș-Severin și-a ridicat-o fără niciun fel de autorizație, sfidând legea și pe toată lumea de pe Muntele Mic, există o explicație: „Acolo, cel care a solicitat demolarea e Primăria și Primăria are o sentință la dispoziție. Avem încă variantă de a intra în legalitate dacă Primăria nu-și dorește acest lucru pentru că Primăria trebuie să-și dorească sau să nu-și dorească acest lucru. O să ne conformăm în momentul în care nu avem altă soluție.”