Dunca dă de veste: „Sper ca miercuri să depun jurământul și să ne apucăm de «chiuretat»”

Deși stă acasă în izolare, pentru că a fost depistat pozitiv la testul de COVID-19, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, duce mai departe disputa cu reprezentanții PSD din județ, care fie se află în funcții de conducere, fie au făcut afaceri cu statul. Dunca promite ca de miercuri, după depunerea jurământului de președinte, să treacă la „chiuretat”.

Cel puțin așa rezultă dintr-o postare pe Facebook, răspunzând unui cunoscut comentator loco. Iar observațiile sale încep cu momentul 2016, când Ioan Crina a pierdut alegerile pentru Primăria Reșița în confruntarea cu prietenul lui Romeo Dunca, Ioan Popa. Respectivul comentator susținea că, prin firma familiei, Speed Prod SRL, Crina derulează contracte de 22.000.000 lei cu mai multe localități din județul Caraș-Severin, deși a avut poziții publice, fiind viceprimar.

„Interesant cum se dau în primire PSD-iștii cu postaci cu tot. Contracte de 22.000.000.ron cu localități din județul Caraș-Severin, deși a avut poziții publice nu e o mare scofală la PSD-ul din județ. Această practică e o obișnuință și nu ar fi atât de grav dacă nu ar fi dublată de recepția defectuoasă făcută de cei responsabili, urmată de plata integrală pe lucrări ce nu corespund tehnic.”, scrie pe pagina sa președintele ales al CJ.

leader board 728 x 90 px

Dunca știe de ce și mai ales când se întâmplă astfel de lucruri. Pentru el, se pare că aceste aspecte nu reprezintă chiar o noutate.

„Dar asta se întâmplă când sunt toți ca o clică, grămadă pe resursa bugetară conduși de la centru de marele Boss ce sare de la un partid la altul, în funcție de oportunități. 6 decembrie poate închide povestea PSD-iştilor în județ.”, este de părere Dunca. Acesta demască relațiile existente între oamenii de afaceri, angajații și liderii PSD. Mai mult, aduce în discuție o posibilă afacere cu un teren aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița, unitate spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean.

Președintele ales este categoric în această privință. „Până una, alta, în curtea spitalului județean e un teren mare ajuns în mâna cuiva. Se zvonește că un șef de la CJ ar sta în spatele afacerii. Nu mai contează, pentru că la prima ședință vom anula contractul de concesiune pe motiv de forță majoră și vom putea organiza mai bine primirea bolnavilor de Covid”.

Și ca totul să fie clar înțeles, Dunca dă de veste: „Sper ca miercuri să depun jurământul și să ne apucăm de «chiuretat»”.